Finlandiya Başbakanı Marin bu kez yeni görüntüler için özür diledi

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:28 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:28 am

Parti videolarıyla gündemden düşmeyen 36 yaşındaki Finlandiya Başbakanı Sanna Marin son olarak resmi başbakanlık konutunda çekilen bazı fotoğraflarda konuklardan birinin üstsüz gözükmesiyle ilgili olarak da özür diledi.

Daha önce eğlence mekanında Finlandiyalı şarkıcı Olavi Uusivirta ile yakın bir şekilde dans ederken görüntüleri ortaya çıkan Başbakan Marin, uyuşturucu testi yaptırmak zorunda kaldı ve testinin negatif çıktığı açıklandı. Başbakan Marin’in daha sonra Finlandiyalı sosyal medya fenomeni Sabina Sarkka ile dansı da büyük yankı uyandırdı.

36 yaşındaki Sanna Marin, parti videosunun eleştiriye yol açmasından bir haftadan kısa bir süre sonra evinde çekilen tartışmalı bir fotoğraf için de özür diledi.

Finlandiya medyası tarafından yayılan fotoğrafta, üstlerini kaldırarak gövdelerini açığa çıkardığını ve göğüslerini “Finlandiya” yazan bir pankartla kapattığını görünüyor. Fotoğrafta Marin ise yer almıyor.

Marin bu fotoğrafın salı günü bir müzik festivaline katıldıktan sonra resmi konutu Kesaranta’da çekildiğini doğruladı ve fotoğrafı ‘uygunsuz’ olarak nitelendirdi. Genç başbakan Helsinki’de gazetecilere verdiği demeçte, “Böyle bir fotoğraf çekilmemeliydi” dedi.

Resim ilk olarak eski bir Miss Finlandiya yarışmacısı ve fotoğraftaki isimlerden biri olan sosyal medya fenomeni tarafından TikTok’ta yayınlandı.

ELEŞTİRENLER VE DESTEK VERENLER OLDU

Ülkenin en büyük gazetesi Helsingin Sanomat’ta yayınlanan yazıda, Marin’in ‘kontrol altında görünmediğini ve özel hayatından daha fazla fotoğraf ve videonun açığa çıkabileceği’ ifadeleri yer aldı.
Başbakan Marin’in ortaya çıkan videoları bazı kesimler tarafından ‘uygunsuz’ olarak nitelendirilirken bazıları ise başbakanın arkadaşlarıyla özel bir etkinliğin tadını çıkarmaya hakkı olduğunu savundu.

Kendi dans videolarını paylaştılar! Finlandiyalı kadınlardan Başbakan Marin’e destek