Final iptal oldu! Süper Kupa’da kazanan Atatürk

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 8:31 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2023 Cumartesi 2:08 am

Suudi Arabistan’ın Atatürk”ün sözlerine ve resmine izin vermeyince Fenerbahçe ve Galatasaray takımları Süper Kupa için sahaya çıkmadı, maç iptal oldu. TFF’nin rezaletine karşı Türkiye ayağa kalktı, Atatürk’ün kırmızı çizgi olduğunu dünyaya gösterdi. 100’üncü yıl Süper Kupa’sını ‘Atatürk’ kazandı yorumları yapıldı.

Tepkiler çığ gibi! Maçı Atatürk kazandı, TFF istifa

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan TFF Süper Kupa Finali’ne Fenerbahçe, sahaya Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihada sulh” sözünün yazılı olduğu pankartla çıkmak istedi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un bu talebin reddedildiğini açıklamasıyla başlayan “Atatürk krizi”ne Galatasaray da maça çıkmadan önce ısınma hareketlerine Atatürk tişörtüyle çıkmak istediğini ve bu talep edilmezse maça çıkmayacağını belirtmesiyle dahil oldu.

Krizin büyümesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bir toplantı yapmaya başladı. Toplantı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

TRT Spor’un haberine göre Suudi yöneticilerin bu talepleri karşılamaması üzerine Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı tebliğ edildi. İki kulüp yönetimi Türkiye’ye dönme kararı aldı.

TFF ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken TFF’nin internet sitesinden Süper Kupa Finali’nin haberinin içeriği kaldırıldı.

Sosyal medyada “Süper Kupa’nın kazananı Atatürk” yorumları öne çıktı.

CHP İKİ TAKIMI DA TEBRİK ETTİ

CHP’den Atatürk pankartı ve tişörtüyle maça çıkma konusundaki ısrarlarından vazgeçmeyen Galatasaray ve Fenerbahçe’yi tebrik eden bir paylaşım geldi.

CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Atatürk’ten taviz vermeyen, onurlu duruşlarıyla Fenerbahçe de Galatasaray da bu kupayı kazandı” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TELE1