Filmlerdeki hacker saldırıları gerçek hayatı yansıtıyor mu?

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2020 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2020 Perşembe 12:28 pm

Filmlerdeki hackerlar gerçeği yansıtıyor mu? Özellikle de bu kişilerin gerçekten hacker olup olmadıklarını bazen çok merak edebiliyoruz.

Filmlerdeki hackerlar bu ara en fazla tartışılan konular arasında. Dijital dönüşüm hayatımızın hemen hemen her yerini sardı. Basit bir not defteri veya hesap makinesi bile, arka tarafta birçok kod barındırıyor. Bu nedenle neredeyse her şeyi hacklemek mümkün diyebiliriz. Ancak her hacker bu kadar temel seviyede düşünmüyor. Bazıları çok daha karmaşık işlere kalkışabiliyor.

Özellikle de ABD yapımı filmler hepimizi ekranlara kilitlemeyi başarıyor. Oradaki hacker karakterlerinin ise çok rahat bir şekilde başka sistemlere sızdığını görmek mümkün. Hatta çoğu bunu saniyeler içerisinde yapabiliyor.

Filmlerdeki hacker

Beyaz şapkalı hackerlar Mehmet Dursun İnce, Atıl Samancıoğlu, Sedat Özdemir ve Enes Aslanbakan ile birlikte bu konuda çok keyifli bir video çekildi. Bu videoda, onların filmlerdeki hacker karakterlerine verdiği tepki incelendi. Genel olarak bakıldığında bu filmlerdeki karakterlerin aslında gerçeği yansıttığı ortaya çıktı. Yani hem ABD merkezli filmler hem de diğer film türleri bu konuda pek yanılmıyor.

Mr. Robot, Iron Man, James Bond, Fast and Furious gibi popüler filmlerdeki hacker sahneleri teker teker izlendi. Bu sahneler, türünün en iyileri olarak değerlendiriliyor. Ayrıca gerçeğe de son derece yakın. Bu hackerlar tarafından ifade edildiğine göre teoride son derece mümkün. Sizce filmlerde yer alan bu sahneler ne kadar gerçekçi?

Türkiye seyahat edilmemesi gereken ülkeler listesinde: ABD yine yaptı yapacağını!