Filminden hatırlayacağımız dış iskelet teknolojisi birçok sektörde kullanılabilir

Yayın tarihi: 14 Aralık 2019 Cumartesi 8:57 am - Güncelleme: 14 Aralık 2019 Cumartesi 8:57 am

Robotik alanda üzerinde en fazla çalışılan konulardan birisi de hiç şüphesiz dış iskelet teknolojisi dediğimiz kategori.

Sarcos Robotics tarafından geliştirilen Guardian XO, bugüne kadar en fazla talep gören konulardan birisine cevap verecek. Özellikle askeri alanlar için büyük bir güç gerekiyor ve robotik teknolojisi bunu sağlayabilir. Ayrıca inşaat alanında da önemli bir güç kazanılması isteniyordu ve bu yeni teknoloji sayesinde aranan güç bulunmuş gibi görünüyor.Dış iskelet teknolojisi birçok sektörde kullanılabilir.

Birçok filminden de hatırlayacağınız dış iskelet teknolojisi insanların ulaşamayacağı bir gücü yakalamasını sağlıyor. Böylece normal şartlarda bir insanın yapamayacağı her şey dış iskeletler sayesinde rahatlıkla gerçekleşiyor.

Basit bir örnek vermek gerekirse askeri operasyonda olan bir ordu düşünebilirsiniz. Bu ordunun askerleri 70 kiloluk ağırlıkları bir poşet gibi kaldırırsa muhtemelen çok ciddi bir güç elde etmiş olur. Ayrıca inşaat alanında çalışan kişilerin büyük ağırlıkları rahatlıkla kaldırıp indirmeleri önemli bir avantaj sağlayacaktır. Yeni geliştirilen bu teknoloji sayesinde bahsedilen işler adeta çocuk oyuncağına dönüyor.

Şimdilik şirketin bu teknolojiyi askeri kuruluşlara ve inşaat firmalarına tanıttığı biliniyor. 2020 yılının Ocak ayında ABD ordusu ve bazı inşaat firmaları bu teknolojiden yararlanabilecek. Bazıları bu tür teknolojilerin insan ırkını yok edebileceğini düşünse bile bazıları iş yükünü hafifleteceğini ifade ediyor. Peki sizce bu tür teknolojiler insan hayatını kolaylaştırabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Resident Evil 3 Remake grafik karşılaştırması