Film setinde başlamıştı… Yeşilçam’ın yasak aşkı yıllar sonra ortaya çıktı

Yayın tarihi: 3 Ekim 2019 Perşembe 11:32 am - Güncelleme: 3 Ekim 2019 Perşembe 12:31 pm

Yeşilçam’daki aşk ve entrikalara bir yenisi daha eklendi.  Nilüfer Aydan ve Halit Refiğ arasındaki ‘yasak aşk’ Agah Özgüç’ün “Türk Sineması’nda Yeşilçam Aşkları” adlı kitabında ortaya çıktı.

Yeşilçam’ın entrikalarından biri de ‘yasak aşk’ setinde başlayan Nilüfer Aydan ve yönetmen Halit Refiğ arasındaki gizli ilişki oldu. O dönemde Yılmaz Duru ile evli olan Nilüfer Aydan’ın ilişkisi polis baskınıyla gün yüzüne çıktı.

Agah Özgüç’ün “Türk Sineması’nda Yeşilçam Aşkları” adlı kitabında yer alan bilgilere göre Nilüfer Aydan büyük bir yasak aşk yaşıyordu.

Yeşilçam’ın ilk yasak aşklarından biri Topağacı’ndaki Hürriyet Apartmanı’na düzenlenen polis baskınıyla öğreniliyor.

 

Filmin adı da yasak aşktı

Baskını kişinin Nilüfer Aydan’ın nikahlı eşi Yılmaz Duru yaptırıyor. Bu yasak aşk ise Halit Refiğ’in yönettiği ve Nilüfer Aydan’ın başrolde olduğu bir film setinde başladı.

İlginç olan şudur ki o filmin adı da Yasak Aşk’tı. Olayı öğrenen Yılmaz Duru, Nilüfer Aydan’dan boşanıyor ve Halit Refiğ de Nilüfer Aydan’la evlendiriliyor.

Nilüfer Aydan kimdir?

Asıl adı Aydan Canbula, 29 Şubat 1940 tarihinde İstanbul’da doğdu. 1955 yılında sinemaya bir filmde figüran rolü ile başladı. Daha sonra 1958 yılında profesyonel sinema oyunculuğuna “Altın Kafes adlı sinema filmi ile devam etti.

Nilüfer Aydan, dönemin ünlü magazin dergisi Ses Dergisi’ne de kapak olmuştu.

78 yaşındaki Nilüfer Aydan, çeşitli film, dizi ve tiyatro projelerinde rol alıyor…