Film gibi olay! Tesadüfen gerçek babasını bulan minibüs şoförü milyonluk servete ortak oldu

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:49 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:49 am

Muğla’da film sahnelerini aratmayan bir olay yaşandı. Minibüs şoförü bir yolcusunun “Sen kömürcü Orhan’ın oğlu değil misin? Babana selam söyle” sözlerinin ardından gerçek babasının  iş insanı olduğunu öğrendi. Babalık davası açan Aydın, 15 taşınmaz ve 100 milyonluk servete ortak oldu.

Muğla’da 5 yıl önce, Büyükşehir Belediyesi’nde belediye otobüs şoförü olarak çalışan Cihan Altın’ın yanına gelen bir yolcu, “Sen Kömürcü Orhan’ın oğlu değil misin; şu bin lirayı al da babana ver. Ona, aldığımız kömür nedeniyle borcumuz var” deyip indi. Altın, “Beni biriyle karıştırdınız galiba” dediyse de parayı veren yolcu, “Sen kömürcü Orhan’ın oğlusun. Babana selam söyle” diyerek, uzaklaştı.

GERÇEĞİ ANNESİ ORTAYA ÇIKARDI

Sabah’ta yer alan habere göre; durumu anlattığı annesi Suzan Yıldırım ise 1987’de adliyede çalıştığı sırada işadamı Orhan Karaca ile ilişki yaşadığını ve bu ilişkiden dünyaya getirip resmi nikahlı eşi Yaşar Yıldırım’ın nüfusun kaydettirdiğini öğrendi.

Büyük bir üzüntü yaşayan ve işinden ayrılmak zorunda kalan Cihan Altın, işadamı 63 yaşındaki Orhan Karaca’ya, babalık davası açtı. 6 yaşındayken trafik kazasında ölen kütükteki babası Yaşar Yıldırım’ın mezarı açılarak yapılan testte, babası olmadığı anlaşıldı. Yapılan DNA incelemesi sonucunda da Orhan Karaca’nın yüzde 99.9 biyolojik babası olduğu belirlendi.

TAZMİNAT KAZANDI

Orhan Karaca’nın nüfusuna kaydedilen Altın, 15 taşınmazına ve 100 milyonluk servetine de ortak oldu. Ayrıca babalığın benimsenmemesi nedeniyle açtığı 355 bin liralık tazminat davasını kazandı.

ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA BAĞIŞLAYACAĞIM

SABAH’a konuşan Altın, “31 yaşında tesadüfen bir yolcunun yanıma gelip ‘Babana selam söyle’ demesi ile gerçek babamı öğrendim. Mahkeme kararıyla kesinleşti. Ancak bana babalık yapmadı. Ben babasız büyüdüm. Benim de bir kızım var. Ona en iyi şekilde babalık yapmaya çalışıyorum. Kazandığım 355 bin lira tazminatı benim gibi babasız büyüyen çocuklar için, Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacağım” dedi.

İKİNCİ EMSAL DAVA OLDU

Avukatı Varol Turbay ise “Bu davanın önemli hukuki tarafı, Yargıtay ve Bölge Adliye Mahkemesi yeni kararlarında artık babalık davasının sonucunun kesinleşmesini beklemeden manevi tazminat verilmesini içtihat altına aldı. DNA testi varsa haksız fiil gerçekleşmiş ve tazminat şartları oluşmuştur dedi. Türkiye’de manevi tazminat talebinin tamamının kabulüne karar verilen ikinci emsal dava oldu” dedi.

‘Ahmak Davası’nda ceza onandı’ iddiasına İmamoğlu’nun avukatından tepki

.

 

Kaynak: SABAH