Filiz Başkan, kazandığı tazminatı SMA hastası çocuklara bağışladı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 11:26 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 Salı 11:26 pm

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, hakkında asılsız haber yapan gazeteciye karşı açtığı davayı kazandı. Filiz Başkan, haberin yapıldığı dönemde açmış olduğu davadan elde ettiği tazminat bedelini söz verdiği gibi SMA’lı çocuklara bağışladı.

2020 yılında Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’i hedef alarak kuzeni Cevher Karahan hakkında kişilik haklarına saldırarak asılsız haber yapan Gazeteci İ.A. hakkında açılan dava 4 yıl önce karara bağlandı. Davadan sonra kazanılan tazminat için yasal yollara başvuran Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, kazandığı tazminatın tamamını SMA hastası çocuklara bağış yaptı. Filiz Başkan, “2020 yılında kazandığımız davanın tazminatını yasal yollarla şimdi (2024 yılında) aldık. O dönemde söz verdiğimiz gibi hemen SMA hastası çocuklarımız için bağışımızı yaptık” dedi.

Kişilik haklarına yapılan haksız saldırılara karşı yasal mücadelesini kazanan Filiz Başkan, “Bir hukukçu olarak adaletin yerini bulması bu konuda önemli, diğer yandan da SMA hastası çocuklarımıza umut olmak bizlerin görevi. Kazandığımız tazminatın tamamını tedavi bekleyen çocuklarımıza bağışlayarak bir nebze de olsa bu görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, 2020 yılında davayı kazandığı zaman sosyal medya sayfalarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: “Efes Selçuk’un tanınan iş insanlarından kuzenim Cevher Karahan’ı işe aldığıma ilişkin yaratılmış yalan ve asılsız haberlere ve bu haberlerle gündem yaratmaya çalışanlara ilişkin tüm yasal haklarımı kullanarak suç duyurusunda bulunmuş ve tazminat davası açmış bulunmaktayım. Dava sonucunda elde edeceğim maddi bedeli SMA hastası çocuklarımıza bağışlayacağım”

Filiz Başkan hukuki sürecin sonunda kazandığı 9500 TL’yi Türkiye SMA Vakfı’na bağışlayarak vakfın teşekkürünü sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Kaynak: BÜLTEN