Filistin’e destek veren Bella Hadid’e İsrail’den tepki

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 3:15 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 3:15 pm

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşüne katılan Bella Hadid’e İsrail’den tepki geldi. İsrail’in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Bella Hadid gibi ünlüler Yahudileri denize dökmeye destek verirken, Yahudi devletinin ortadan kaldırılmasını savunmuş oluyor.” ifadeleri kullanıldı.

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, dün New York’ta İsrail’in Gazze’deki saldırıları üzerine düzenlenen Filistinlilere destek yürüyüşüne katıldı. Hadid, sosyal medya hesabından “Filistin özgür olana kadar Özgür Filistin!” mesajını paylaştı.Bunun üzerine İsrail’in resmi Twitter hesabından ünlü modele tepki gösteren bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Bella Hadid gibi ünlüler, Yahudileri denize dökmeye destek verirken, Yahudi devletini ortadan kaldırılmasını savunmuş oluyor. Bu bir İsrail-Filistin meselesi olmamalı. Bu bir insanlık meselesi. Yazıklar olsun sana. Bilmeyenleriniz için, ‘Nehirden denize, Filistin özgür olacak’ sloganı, İsrail’in ortadan kaldırılmasını savunanlar tarafından kullanılır.”

Evi bombalanan Filistinli çocuk: Daha 10 yaşındayım, neden füze atarak çocukları öldürüyorsunuz?

BMGK Filistin için toplanacak