Filistin’e destek mesajı paylaşan futbolcunun sınır dışı edilmesi istendi

Yayın tarihi: 16 Ekim 2023 Pazartesi 11:33 am - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 11:33 am

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger, Filistin’e destek paylaşımı yapan Bayern Münih’li futbolcunun sınır dışı edilmesini istedi.

Bayren Münih’te forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Nasır Mezravi, sosyal medya hesabından Mescid-i Aksa fotoğrafıyla ve Kur’an-ı Kerim’den alıntı yaparak Filistin’e destek mesajı paylaştı.

Futbolcu paylaşımının ardından CDU’lu siyasetçi Johannes Steiger’in hedefi oldu. Steiger Mezravi hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Nazilerin, Yahudi Kulübü adını verdiği Kurt Landauer’in kulübü işlerin bu şekilde devam etmesine izin veremez. Sevgili FC Bayern lütfen hemen kovun. Ayrıca onun Almanya’dan sınır dışı edilmesi için devletin tüm seçenekleri kullanılmalıdır.”

“NEDEN NEFRET DOLU GRUPLARLA İLİŞKİLENDİRİLDİĞİMİ ANLAMIYORUM”

Mezravi ise Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Kendimi ve neyi savunduğumu açıklamak zorunda kalmam gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor. Dışarıda binlerce masum insanın öldürüldüğü bir durum var. Benim duruşum, bu dünyada barış ve adalet için çalışacağımdır. Bu da her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olacağım anlamına geliyor. Bu yüzden neden benim hakkımda tam tersi düşünüldüğünü ve neden nefret dolu gruplarla ilişkilendirildiğimi anlamıyorum. Kontrolden çıkan bu korkunç çatışma nedeniyle her gün masum insanlar öldürülüyor. Hepimiz buna karşı olmalı ve buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu insanlık dışı bir durum.” görüşlerine yer verdi.

Filistin Milli Takımı maçlarını Cezayir’de oynayacak