Filistin protestosunda kelepçe takılan kadına polis tokat attı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2024 Cumartesi 10:39 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2024 Cumartesi 11:51 pm

İstanbul’da İsrail’i protesto etmek için Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştiren gruba polis müdahale etti. Eylemcilerin çoğu ters kelepçe ile gözaltına alınırken bir polisin eylemci kadına tokat atması tepki topladı. 1’i çocuk 43 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

İstanbul İstiklal Caddesi’nde “Filistin İçin Bin Genç” adlı grup tarafından  Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte “Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “İsrail’e kınama yetmez, ticareti kes” sloganları atan eylemciler, kınamayla yetinilmemesini istedi. Bir süre sonra eylemcilerin çevresi çevik kuvvet tarafından kuşatıldı. Eylemcilerden çoğu aşırı tokat ve tekmeyle şiddet uygulanarak ters kelepçe ile gözaltına alındı.

“1’İ ÇOCUK 43 KİŞİ”

Eylemci grubun sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde de gözaltı sırasında uygulanan polis şiddeti dikkat çekti. Paylaşımda, “İşkence ile gözaltına aldığınız 1’i çocuk 43 arkadaşımızı derhal serbest bırakın! Filistin için beraber mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızın yanındayız!” denildi.

POLİS EYLEMCİ KADINA TOKAT ATTI

Bir polis amirinin eylem esnasında yürüyüşe katılan bir kadına tokat attığı görüldü. Görüntülerin büyük tepki toplaması üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını duyurdu.

ALİ YERLİKAYA: 2 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taksim’de ‘Filistin İçin Bin Genç’ aktivistlerinin ‘İsrail ile Ticarete Dur De’ sloganıyla eylem yapmak istemesi ve ardından gençlerin gözaltına alınmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Olayla ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını belirten Yerlikaya’nın bu akşam X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

McDonald’s İsrail’deki restoranlarını satın alıyor

Kaynak: ANKA