Filistin Mitingi için İstanbul’da kapatılacak yollar belli oldu!

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 11:26 am - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 11:26 am

Filistin Mitingi” için yarın (28 Ekim Cumartesi) bazı yollar trafiğe kapatılacak. Valilik yaptığı yazılı açıklamada, saat 07.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları sırasıyla belirtti.

AKP İstanbul İl Başkanlığı, yarın Yeşilköy’de “Filistin Mitingi” düzenleyecek. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yarın gerçekleştirilecek ‘Filistin Mitingi’nde trafiğe kapanacak yollar belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümünün öncesinde düzenlenecek mitinge AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Miting, AKP iktidarının 2019’da tarifeli uçuşlara kapattığı Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek.

İstanbul’daki “Özgür Filistin” mitinginin asıl amacı ne?

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yeni Havalimanı Caddesi Sahil İstikameti İstanbul Fuar Merkezi / Dünya Ticaret Merkezi ayrımı, Atatürk Havalimanı B kapısı giriş çıkışları, Atatürk Havalimanı B kapısı önü varyant üstü iki yönlü olarak, Atatürk Havalimanı Yolu Ahtapot Kavşak Alt Geçidi Vip ayrımları / C kapısı ayrımlarından itibaren THY Kargo Terminali arası iki yönlü olarak, Bakırköy Mimar Basri Mete Sokağı ile Metro İstasyon Sokağı Kavşağı’ndan Yeni Havalimanı Caddesi’ne bağlanan tali yol iki yönlü olarak, Yeni Havalimanı Caddesi Gümrük Köprüsü girişleri, Millet Bahçesi içerisinde bulunan tüm yollar ve Yeşilköy Caddesi’nden Millet Bahçesi’ne bağlantı yolu iki yönlü olarak trafiğe kapatılacaktır.

Alternatif güzergah olarak Yeni Havalimanı Caddesi kullanılacaktır.

* Yeni Havalimanı Caddesi sahil istikameti İstanbul Fuar Merkezi / Dünya Ticaret Merkezi ayrımı trafiğe kapatılacaktır.

* Atatürk Havalimanı B kapısı giriş çıkışları trafiğe kapatılacaktır.

* Atatürk Havalimanı B kapısı önü varyant üstü iki yönlü olarak trafiğe kapatılacaktır.

* Atatürk Havalimanı yolu ahtapot kavşak alt geçidi vip ayrımları / C kapısı ayrımlarından itibaren THY kargo terminali arası iki yönlü olarak trafiğe kapatılacaktır.

* Bakırköy Mimar Basri Mete sokağı ile metro istasyon sokağı kavşağından Yeni Havalimanı Caddesi’ne bağlanan tali yol iki yönlü olarak trafiğe kapatılacaktır.

*Yeni havalimanı caddesi gümrük köprüsü girişleri trafiğe kapatılacaktır.

*Millet bahçesi içerisinde bulunan tüm yollar ve Yeşilköy caddesinden millet bahçesine bağlantı yolu iki yönlü olarak trafiğe kapatılacaktır