Filistin ile ilişkilendirilen kampanyaya dair Zara’dan açıklama

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 1:47 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 2:49 pm

Yeni kampanyasında Filistin‘e gönderme yapıldığı iddia edilen ve tepki çeken İspanyol moda markası Zara, yaptığı açıklamada, “Hiçbir kasıt bulunmadan oluşan bu yanlış anlamalardan dolayı herkesten özür dileriz” dedi.

Alışveriş tutkunlarının sıklıkla tercih ettiği İspanyol moda markası Zara, Zara Atelier adı verdiği kampanyasında kullandığı imgelerin iki ayı aşkın bir süredir devam eden İsrail-Hamas savaşı sebebiyle Filistin göndermesi olarak yorumlanması nedeniyle tepkilerin odağı oldu. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımı tepki çekince kaldıran marka, eleştirilere ilişkin açıklama yayınladı.

“YANLIŞ ANLAŞILMA İÇİM ÖZÜR DİLERİZ”

Şirket bugün konuya dair yayınladığı açıklamada, herkesten özür diledi. Açıklamada, “Bir sanatçının stüdyosunda bulunan yarım kalan heykellerin bir dizi görselinin bir parçasını oluşturan görsel, bazı müşterilerimizden olumsuz geri dönüşler aldığından, bu görseli kaldırmaya karar verdik. Niyetimiz kesinlikle bu olmadığından yanlış anlaşılma için özür dileriz” denildi.

Çeşitliliğin markanın temel değerlerinden biri olduğu belirtilirken, “Zara, birçok coğrafya ve kültürden gelen, çok çeşitli sosyal, kültürel ifadelere veya inançlara sahip müşterileri ve çalışanları olan küresel bir markadır. Zara’nın hepsine derin bir saygısı bulunur. Hiçbir kasıt bulunmadan oluşan bu yanlış anlamalardan dolayı herkesten özür dileriz. Tüm paydaşlarımızı dinlemeye ve marka olarak gelişmek için sürekli çalışmaya kararlıyız” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Zara, The Jacket başlıklı kampanyasının tanıtım fotoğraflarında manken Kristen McMenamy’nin kefeni andıran beyaz bir ceset torbası gibi görünen heykelleri taşıması tepki ve boykot çağrılarına sebep oldu. Kampanyada ayrıca kayalar, molozlar ve Filistin haritasına benzeyen bir karton kesitin de yer aldığı benzetmeler sosyal medyada yer aldı.

Fotoğrafları kışkırtıcı olarak yorumlayan kullanıcılar paylaşımlarında, hassas siyasi konuların pazarlama amacıyla kullanılmasına yönelik bariz bir girişim olarak algıladıkları bu durum karşısında şok olduklarını, dehşete düştüklerini ve öfkelendiklerini ifade etti.

Adalet Bakanı kurye sorusuna ‘gündem Filistin’ yanıtı verdi

Kaynak: TELE1