Fikret Bila: AKP döneminde sığınma evleri azaldı

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 12:07 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 12:07 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına katılan gazeteci Fikret Bila, AKP döneminde sığınma evlerinin kapandığını söyledi.

Kadın cinayetlerinin AKP döneminde arttığını söyleyen gazeteci Fikrat Bila, “2011 yılının 11 ayından itibaren kadın cinayeti artışı yüzde 300. Bu iktidarın bunları açıklaması lazım. Bu sistem içerisinde bir kaç gün önce eşini öldüresiye döven birini gördük. Kamuoyunun baskısıyla gözaltına alındı bunlar. Kadın katilleri kravat takıp ceza indirimi aldığını görüyoruz. Ama halkın toplantılara katılması engelleniyor. Devlet yeterli özeni göstermiyor. Tehdit alan kadınlar karakola gidiyor ama eve geri gönderiliyorlar. Yaygınlaştığı söylenen sığınma evleri iktidar döneminde azalıyor.” dedi.

“KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER İTTİFAKI KORUYOR”

Ekrem İmamoğlu’nun Pervin Buldan’a gönderdiği mesaja ilişkin de değerlendirelerde bulunan Bila, “Ekrem İmamoğlu’nun Pervin Buldan’ın kadınlar gününü kutlamasında iyi niyet aranmaması olumlu bir yaklaşım değil. Zaten Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener de ittifakı bozma çabasında değil” diye konuştu.