FIFA’ya tepkiler çığ gibi! OneLove kol bantları tükendi

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 5:11 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 5:16 pm

2022 Dünya Kupası’nın düzenlendiği Katar’da, futbolcuların LGBTİ+’larla dayanışma göstermek için taktığı ‘OneLove’ kol bandına yasak geldi. Yasak dünyada protestolarla karşılaştı. Yüzbinlerce taraftarın FIFA’ya tepki olarak satın aldığı OneLove kol bantları tükendi.

İngiltere Premier Ligi takımı Tottenham Hotspurs’un yıldız oyuncusu Harry Kane, LGBTİ+ topluluğuna desteğini göstermek için 2022 Dünya Kupası’nda İngiliz milli takımının kaptanı olarak, ‘One Love’ kol bandını takmaya karar verdiğini açıklamıştı. Ancak Katar’da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Harry Kane ve İngiltere’nin ‘One Love’ kol bandını takmasına izin verilmeyeceği bildirildi.

Kararın ardından yüzbinlerce taraftar kol bantlarından satın alarak FIFA’yı protesto etti.

Gökkuşağı tişörtü giyen ABD’li gazeteci Katar’da gözaltına alındı

HOLLANDA FUTBOL FEDERASYONU: İNSANLARI BİRLEŞİTRMESİ GEREKEN SPORUN RUHUNA AYKIRI

Hollanda Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, “One Love mesajını savunuyoruz ve yaymaya devam edeceğiz, ancak Dünya Kupası’ndaki bir numaralı önceliğimiz maçları kazanmak. Kaptanımızın maça sarı kartla başlamasını istemiyoruz. Bu nedenle UEFA çalışma grubu, KNVB ve ekip olarak planımızdan vazgeçmek zorunda kaldık. OneLove bandını taktığımız için para cezası ödeyecektik ama FIFA’nın bizi sahada cezalandırmak istemesi daha önce hiç görülmemiş bir şey. Bu, insanları birleştirmesi gereken sporun ruhuna aykırı” denilmişti.

Katar’dan 2022 Dünya Kupası’na bir yasak daha!