FIFA depremzedeler için harekete geçti

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 4:12 pm - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 4:12 pm

FIFA ve FIFPro, yılın 11’inde yer alan futbolcuların formalarını gelirleri Türkiye ve Suriyeli depremzedelere aktarılmak üzere açık artırmaya çıkardı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden olumsuz etkilenen depremzedeler için yardım kampanyaları artarak devam ediyor.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Birliği, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği(FIFA) ve Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği’nin (FIFPro) erkekler ve kadınlar kategorisinde yılın 11’ine seçilen futbolcuların formalarını, geliri Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere bağışlanmak üzere açık artırmaya çıkarıldığını açıkladı.

YILIN 11’İNDE YER ALAN İSİMLER

Yılın 11’inde erkekler kategorisinde Lionel Messi, Erling Haaland, Kylian Mbappe, Kevin De Bruyne, Karim Benzema, Luka Modric, Thibaut Courtois, Virgil Van Dijk, Casemiro, Joao Cancelo, Achraf Hakimi yer alıyor

Kadınlar kategorisinde ise Alex Morgan, Alexia Putellas, Beth Mead, Lucy Bronze, Keira Walsh, Maria Leon, Sam Kerr, Leah Williamson, Wendie Renard, Christiane Endler, Lena Oberdorf gibi isimler yer alıyor.

Depremzedeyi apartman girişinde bıçakla gasbettiler!