FIFA Başkanı Katar’ın alkol yasağını savundu! “Taraftarlar bira içmese de hayatta kalabilir”

Yayın tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi 3:06 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2022 Cumartesi 3:08 pm

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar’ın Dünya Kupası maçlarında alkol yasağı uygulamasını, “Taraftarlar bira içmese de hayatta kalabilir” ifadeleriyle savundu.

FIFA 2022 Dünya Kupası’na Katar’ın ev sahipliği yapması, insan hakları ihlalleriyle anılan bir ülke olduğu gerekçesiyle tartışmalara neden olmuştu. Organizasyon için yapılan stadyumların inşasında yüzlerce göçmen işçi yaşamını yitirmişti.

Cumartesi günü yaptığı açıklamalarda, “Avrupalılar ve Batı dünyasından fazlasıyla ders dinledik” diyen Infantino, “Bence Avrupalılar insanlara ahlak dersi vermeden önce son 3 bin yıl boyunca yaptıkları için 3 bin yıl boyunca özür dilemeli” şeklinde konuştu.

“BUGÜN ARAP HİSSEDİYORUM”

Infantino, Doha’daki konuşmasına, “Bugün Katarlı hissediyorum. Bugün Arap hissediyorum. Bugün Afrikalı hissediyorum. Bugün eşcinsel hissediyorum. Bugün engelli hissediyorum. Bugün göçmen işçi gibi hissediyorum” dedi.

FIFA Başkanı daha sonra, “Tabii ki Katarlı, Arap, Afrikalı, eşcinsel veya engelli değilim. Ama öyle hissediyorum, çünkü yabancı bir ülkede bir yabancı olarak zorbalığa ve ayrımcılığa uğramak nedir bilirim” diye konuştu.

“Çocukken zorbalığı uğradım” diyen Infantino, “Çünkü kızıl saçım ve çillerim vardı. Üstüne bir de İtalyandım. O zaman ne yaparsınız? Temas kurup, arkadaş bulmaya çalışırsınız. İnsanları suçlamaya, kavga etmeye, hakaret etmeye başlamazsınız” diye devam etti.

“KATAR’I ELEŞTİRMEYİN”

“Birini eleştirmeye ihtiyacınız varsa hocalara ve oyunculara baskı yapmayın” ifadelerini kullanan Infantino, “Beni çarmıha gerebilirsiniz. Benim işim bu. Ama başkasını eleştirmeyin. Katar’ı eleştirmeyin. Bırakın insanlar Dünya Kupası’ndan keyif alsın” dedi.

ALKOL YASAĞINI SAVUNDU

Stadlarda alkol satılmaması kararıyla ilgili de açıklama yapan Infantino, “Taraftarlar bira içmese de hayatta kalabilir” ifadelerini kullandı.

İçkiyi yasaklayan Katar için dansözlü Dünya Kupası şarkısı

İbrahim Kalın Dünya Kupası’nda alkol satışını yasaklayan Katar’ı tebrik etti