FIFA 21 yüzünden mahkemelik olacak

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 2:57 pm

Bir çok futbolcu EA Sports imzalı FIFA 21 oyununda yüzlerinin izinsiz kullanılmasından rahatsız. İşte detaylar.

Futbol oyunu denildiğinde gelen olarak iki seri akla geliyor. FIFA ve PES. Her iki oyunda da grafiklerin hayli iyi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de futbolcuların yüz modellemelerinde önemli yol katetildi.

Bazı futbolcular, FIFA ya da PES’te kendi yüzlerinin gerçeğe benzemediğinden rahatsızlık duyarken, bazıları da bunun aksine yüzlerinin oyunlarda kullanılmasından pek hoşnut değil.

Bu futbolculardan birisi de Zlatan Ibrahimovic. Ünlü futboldu şahsi twitter hesabından yaptığı açıklamada EA Sports’un kendi yüzünü kullanarak para kazanmasından rahatsız olduğunu söyledi. EA Sports’un yetkili isimleri ise bu yüzlerin FIFPro lisansı ile kullanıldığını açıkladı.

FIFA 21

Zlatan Ibrahimovic FIFPro’ya üye olmadığını ayrıca bu kurumun ne olduğu ve ne yaptığını da bilmediğini belirtti. Görünen o ki yıldız futbolcu hakkını mahkemede arayacak. En azından yayınlanan tweetten anladığımız bu.

Daha önce G. Bale de benzer bir açıklamada bulunmuştu. Görünen o ki önümüzdeki dönemde çıkacak olan oyunlarda artık futbolcu yüzlerini de göremeyebiliriz.

Eğer her futbolcu kendi yüzü için lisans isteyecekse, oyun yapımcılarının işi hayli zor diyebiliriz. Muhtemelen böyle bir durum olduğunda PES’te birkaç oyuncu yüzü dışında random yüzler kullanılır.

Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Şimdilik FIFA’dan konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil.

Diego Armando Maradona hayatını kaybetti