Fiat Egea Hibrit geliyor!

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 19 Şubat 2022 Cumartesi 7:34 pm

Ülkemizde üretimi gerçekleştirilen Fiat Egea modelinin hibrit versiyonu yolda. İşte detaylar!

Fiat Egea Hibrit geliyor! Bak işine Toyota! Ülkemizde üretimi gerçekleştirilen otomobillerden birisi olan Fiat Egea, yeni bir versiyonuyla daha Türkiye’ye geliyor. Bu yılın ortalarına doğru otomatik şanzıman seçenekleriyle de satışa çıkacak olan Egea, aynı zamanda hibrit motoru ile de tüketicilere sunulacak. Ülkemizde hibrit otomobil satan Toyota ve Suzuki gibi markalar bulunuyor. Eğer iddialar gerçeğe dönüşecek olursa bunlara Fiat da eklenecek.

Fiat Egea

Hibrit teknolojisi klasik benzinli motorlara göre biraz daha maliyetli bir yapıyı gerektiriyor. Dolayısıyla hibrit motor denince fiyatların biraz daha yükseldiğine şahit oluyoruz. Ancak şunu söylemek gerekir ki Fiat Egea Hibrit, hem Toyota Corolla Hibrit modelinden hem de diğer hibrit modellerinden çok daha ucuz olacak. Yani Egea’nın benzinli motor seçeneği ve hibrit seçeneği arasında uçuk kaçık bir farkın olmayacağını net bir şekilde söyleyebiliriz.

 

Egea Hibrit ile birlikte hayatımıza girecek olan bir başka şey ise ilk kez kullanılacak olan 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman olacak. Bu şanzıman ile beraber 0’dan 100’e 9 saniyede çıkabilecek olan otomobil, şehir içi kullanımlarda 100 km’de 4.5 litrelere kadar düşen bir yakıt tüketimi sunacak. 130 beygir güç üreten 1.5 litrelik motordan gücünü alacak olan otomobilde 48 volt batarya ve 15 kw elektrik motoru yer alacak.

Pegasus ’un kurbanı olmaktan nasıl kurtulursunuz?