FHKC’den İsrail saldırısına karşı zafer geçidi töreni!

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 3:51 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 4:53 pm

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin silahlı kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Gazze’de “Kudüs’ün Kılıcı, özgürlük yolu üzerinde bir duraktır” ismi ile askeri geçit töreni düzenledi.

Binlerce militanın ve destekçinin katıldığı geçit töreninde, Filistin’in bir bütün olduğu vurgulandı. Filistinlilerin yaşadığı ve tehcir ettirilmek istendiği Batın El-Hava ve Şeyh Cerrah mahallelerine zarar verilmesi halinde karşılık verileceği ifade edildi.

Ebu Ali Mustafa Tugayları komutanlarından Ebu Mansur, vatanın her karışı özgürleşene kadar mücadeleye devam etme sözü verdi. Ebu Mansur, İsrail’in son saldırısında aldığı cevabın ve hezimetin kritik olduğunu ifade etti.  İbrahim Anlaşması’nı imzalayarak İsrail ile normalleşmeyi seçen ülkeler için de ders niteliğinde olduğunu söyledi. Masur, İsrail saldırısı esnasında direniş örgütlerinin birlikte kurduğu Halk Koruma Komiteleri’nin devamlılığını sağlamak için adımlar attıklarını da belirtti.

Türkiye’den Filistin direnişine destek vermek için giden Deniz Gezmiş’in de aralarında bulunduğu onlarca devrimci, FHKC tarafından eğitilmiş ve İsrail’e karşı çatışmalarda yer almışlardı.

CHP Genel Merkezi binasına Filistin bayrağı asıldı

Filistin’e destek veren Bella Hadid’e İsrail’den tepki