FHKC İran’daki saldırılar için İsrail’i suçladı!

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 5:40 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 5:40 pm

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İran’da Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümünde düzenlenen bombalı saldırıların ardından açıklama yaptı. FHKC’nin açıklamasında saldırıların İsrail tarafından düzenlendiği işaret edilerek, “Sivillere yönelik bu misilleme niteliğindeki terör saldırıları, direnişi zayıflatamayacak” denildi.

İran’da ABD tarafından öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ölümünün yıldönümü nedeniyle Kirman şehrinde düzenlenen törene art arda iki bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 100’den fazla İranlı hayatını kaybetti.  FHKC, patlamayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Kirman şehrinde düzenlenen saldırıları kınadı.

İran’da anma törenine çifte bombalı saldırı! 100’den fazla ölü

FHKC’den yapılan açıklama şöyle:

“Suçlu siyonist oluşum, onun korkak cani liderleri, Batı’daki müttefikleri ve bölgedeki uşakları, birden fazla alanda yaşanan sağlam direnişe karşı içinde bulundukları krizden ve içine düştükleri yenilgi bataklığından kurtularak, tüm bölgeyi bölgesel bir çatışmaya, kan denizine sürüklemeye çalışıyorlar. Sivillere yönelik bu misilleme niteliğindeki terör saldırıları, Direniş’i veya İran Cumhuriyeti’nin direnişi destekleme ve özellikle Filistin halkının yanında olma görevini yerine getirme konusundaki ısrarını zayıflatamayacak.”

Kaynak: TELE1