Feyzioğlu’ndan ‘tepkilere’ Adalet Bakanı Gül ile ortak cevap

Yayın tarihi: 8 Şubat 2019 Cuma 11:22 am - Güncelleme: 8 Şubat 2019 Cuma 11:29 am

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ortak basın açıklaması yaptı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ortak basın açıklaması yaptı

Daha önce, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için “Kimse benden onlara sempati beslememi beklemesin” diyen ve geçtiğimiz haftalarda Rize’de partilere yaptığı ziyaretle tepki toplayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ortak basın açıklaması yaptı.

Feyzioğlu, “Türkiye Barolar Birliği devletimizin dimdik arkasındadır. Devletimize kendimizi siper etmeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği milli bir yapıdır. Bundan rahatsız olan rahatsız olmaya devam edebilir. Terör örgütlerini kahredeceğiz. Dediğimden rahatsız olan varsa bu rahatsızlık bizim madalyamızdır” dedi.

‘DEVLETİMİZE KENDİMİZİ SİPER ETMEYE ALLAH’IN İZNİYLE DEVAM EDECEĞİZ’

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bazıları bize devletiçi yakıştırması yapıyor ya Türkiye Cumhuriyeti başımızın üzerinde taşımak bizim de vazifemizdir. Türkiye Barolar Birliği devletimizin dimdik arkasındadır. Devletimize kendimizi siper etmeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği milli bir yapıdır. Bundan rahatsız olan rahatsız olmaya devam edebilir. Terör örgütlerini kahredeceğiz. Dediğimden rahatsız olan varsa bu rahatsızlık bizim madalyamızdır.”Adalet Bakanı Abdulhamit Gül :

‘2019 YARGIYA GÜVENİN ARTACAĞI BİR YIL’ OLACAKMIŞ!

Yakın zamanda aç kalabiliriz susuz kalabiliriz ancak adaletsiz kalamayız. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi yargıyı dizayn etme aracı gören FETÖ gibi anlayışları elimizin tersiyle itip mücadele ediyoruz. Her meslek grubundan görüş olarak yargıda reform için çalıştık. Reformu yıllık olarak izleme kurulu oluşturacağız.

Yargı refonmu belgesi, 2019’da yargıya güvenin artacağı bir yıl olacak. Sayın Feyzioğlu Türkiye’nin çok değerli bir hukuk insanıdır. Bu konuyla ilgili de çok önemli katkıları olmuştur. Türkiye’de Terörle Mücadele konusunda söz söyleyen vatandaşı önemlidir. Bu mücadele bir insan hakları eylemidir. Bunu Türkiye Baralar Birliği başkanın söylemesi önemlidir

dedi.