Feyzioğlu’na karşı ortak aday

Yayın tarihi: 7 Kasım 2021 Pazar 10:25 am - Güncelleme: 7 Kasım 2021 Pazar 10:26 am

Türkiye Barolar Birliği (TBB) seçimleri 4-5 Aralık’ta yapılacak. Seçimlerde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yeniden aday olması bekleniyor. Başkanlık yarışında Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile adaylığını duyurdu.

Covid-19 salgını gerekçesiyle bir yıl ertelenen Türkiye Barolar Birliği (TBB) seçimleri, 4-5 Aralık tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Mevcut TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yeniden aday olacağı tahmin edilen seçimlerde, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın başı çektiği 50’nin üzerinde baro da ortak aday çıkaracak.

Odatv”de yer alan habere göre, aralarında; İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük baroların da olduğu yaklaşık 43 baro, seçimlerde, Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan’ı ortak aday göstermeye karar verdi. Söz konusu 43 baronun dışında 20 baro da Sağkan’a desteğini iletti. Böylece toplamda 63 baro, Sağkan’ı destekleme kararı almış oldu.

ERİNÇ SAĞKAN’DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Erinç Sağkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla adaylığını duyurdu. Sağkan adaylığını Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun ve Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candan’la birlikte fotoğraf paylaşarak duyurması dikkatlerden kaçmadı. Sağkan adaylığını “Hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının teminatı, şeffaf, adil ve katılımcı bir TBB’yi yeniden var etmek için 4-5 Aralık 2021 tarihinde yapılacak Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm” ifadeleri ile duyurmuş oldu.