Feyza Aktan: Bugüne kadar oğlum için sustum

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2021 Pazar 10:04 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2021 Pazar 10:12 am

Feyza Aktan, Özcan Deniz’in iddiaları karşısında oğlu için sessiz kaldığını söyledi. Aktan, “Sözleşmeli boşandık ve hiç para mevzusu olmadı. Bu evlilikten 1 TL bile almadım” dedi.

Feyza Aktan, 2018’de Özcan Deniz’le nikâh masasına oturarak adını duyurdu. Ancak çiftin mutluluğu kısa sürdü. 15 ay evli kalan Aktan ve Deniz anlaşmalı olarak boşandı. Boşandıktan kısa bir süre sonra barışan çiftin yeniden evlenmesi beklenirken bu kez karşılıklı suçlamalar geldi. Aktan, Deniz’in kendisine şiddet uyguladığını öne sürerken Deniz ise Aktan’ın 3 yaşındaki oğulları Kuzey’le görüşmesini engellediğini iddia ederek eski eşine velayet davası açtı.

Feyza Aktan’dan yeni iddia: Odaya kilitleyerek ölümle tehdit etti

Feyza Aktan, Kelebek’ten Suat Filiz’e konuştu. Filiz’in soruları ve Aktan’ın cevaplarının bir kısmı şöyle:

BU EVLİLİKTEN 1 TL BİLE ALMADIM

2019 yılında boşandıktan kısa bir süre sonra Özcan Deniz’le yeniden bir araya geldiniz. Bu dönemde Deniz’e “Ya yeniden evlenelim ya da bana 15 milyon TL tazminatı ver” diye rest çektiğiniz haberleri de basına yansıdı. Bu iddialar için ne diyeceksiniz?

– Asla böyle bir şey demedim. Bu cümleyi kuracak bir kadın olsaydım, çekişmeli boşanırdım… Sözleşmeli boşandık ve hiç para mevzusu olmadı. Bu evlilikten 1 TL bile almadım. Üzerimde hiçbir mal yok. Kullandığım araç bile benim üzerime kayıtlı değil.
Özcan Deniz, Zekeriyaköy’deki bu röportajı yaptığımız evden çıkmadığınıza dair suç duyurusunda bulunmuştu. Evdeki son günleriniz mi?
– Bunun net cevabını ben de bilmiyorum. Boşandıktan sonra bu evden yaşanmışlıklarımız çok olduğu için taşınmak istedim. Ancak Özcan buna izin vermedi, “Oğlumum düzeninin bozulmasını istemiyorum” dedi. Pandemi başladığı dönem, biz Özcan’ın evinde 5 ay kaldık. Sonra bir gün telefon etti, “Ev tadilata girecek, evi kapatıyoruz” dedi. Ben de yeni ev bakmaya başladım ancak boşanma sözleşmemizde bu semt dışında başka bir yere taşınamayacağım yazıyor. Özcan da bu bölgede gönderdiğim hiçbir evi kabul etmiyor. Çok tıkandım… Sonra bir bakıyorum, eski eşim benim için ‘gaspçı’ diyor. Bu evle ilgili davamız devam ediyor, ne olacağı daha belli değil.

Feyza Aktan eski eşi Özcan Deniz hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı

AİLEMİ DAHA FAZLA DEŞİFRE ETMEK İSTEMİYORUM

Bugüne kadar iddialar karşısına neden sessiz kalmayı tercih ettiniz?

– Bunun çok cevabı var aslında ama en başta oğlum için sustum. Karşımda çok sayıda insan var, hepsine cevap vermem imkansız. Bir tarafın olanları olgunlukla izlemesi gerekiyordu, sanırım o görev bana düştü. Ben ne kadar arkada, sessiz kalırsam olaylar o kadar alevlenmez diye düşündüm.Fazla özele girmek daha fazla ateşi harlamak olur. Daha fazla ailemi deşifre etmek istemiyorum. İnşallah dava sürecimiz artık karşılıklı hassasiyetle devam eder.

TABİİ Kİ DE BİR KADIN OLARAK KISKANIRIM

Özcan Deniz, sizin ‘Medea kompleksi’ hastası olduğunuzu iddia etti. ‘Kötü niyetli anne sendromu’ olarak adlandırılan bu hastalığa yakalanan kadınlar, sırf eski eşini cezalandırmak için çocuklarına zarar bile verebiliyormuş. Ne diyeceksiniz bu açıklama için?

– Evet, böyle bir teşhis koymuş… Böyle bir hastalığım olsa bile, bir atasözü vardır ‘kol kırılır yen içinde kalır’ diye. Bana karşı böyle bir hastalık girişiminde bulunmadan önce keşke karşıma geçip deseydi ki ‘sen hastasın’… İki yetişkin insan olarak özelimizi yüz yüze konuşmalıyız. Bunların sosyal medya üstünden yapılması kötü bir şey.

Kıskanç bir kadın mısınız?

– Ben en başından nasıl bir adam ile evlendiğimi biliyordum. Tabii ki de bir kadın olarak kıskanacağım şeyler olursa, kıskanırım. Çalışma arkadaşları ile ilgili olumsuz bir şey yaşanmadı.
Evlenmeden önceki Feyza ile şimdiki arasında bir fark var mı?

– Bekar ve evliyken hayatımda değişen bir şey olmadı. Tek büyük fark artık anne olmam ve oğlumu yalnız yetiştirmem.
Tabii ki onun bir babası var. Ama kapımızı kapattıktan sonra onun hem annesi hem babası olarak mücadele ediyorum.