Fettah Tamince ile Murat Oğraş görüştü: 3 ay zaman istedi

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2021 Perşembe 1:50 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 12:07 pm

AKP’ye yakınlığı ile bilinen iş insanı Fettah Tamince’nin otelinde ölü bulunan Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, TELE1’e yaptığı açıklamada Fettah Tamince ile görüştüğünü söyledi. Oğraş, Tamince’nin kendisinden zaman istediğini belirtirken, avukatını ‘azlettiğini’ söyledi.

Murat Oğraş şunları söyledi:

“AKP’ye yakınlığı ile bilinen iş insanı Fettah Tamince ve avukatları ile 10 gün önce görüştük. Beni bütün sosyal medya hesapları üzerinden engellemişti. Ben en son bir sosyal medya hesabı üzerinden yazınca yanıt verdi. Sekreterleri ve avukatları aracılığıyla benimle görüştü. Benden zaman istedi. 3 ay zaman istediğini söyledi. Ben de tamam dedim. Ama ben 10 yıldır başlattığım mücadelemi reklam arası vermeyeceğimi ona da anlattım. Ben bunu sürdüreceğim.”

“FETÖ’CÜ İSİMLER DOSYAYI KAPATTI”

“Fettah Tamince’nin FETÖ ile irtibatı olduğunu hepsi biliyor. Zaten dosyası da duruyor orada. Tamince kendisine yakın isimleri kullanarak bu dosyayı kapattı.”

“AVUKATIMI AZLEDİYORUM”

Dosya ile ilgili de bilgi veren Oğraş, “Oğlum öldürülmeden önce kız arkadaşıyla yaptığı bir görüşmede bir sapıktan bahsediyor. Oğlumun bu sapığı ortaya çıkarmaya çalışırken öldürüldüğünü söylüyorum. Stajyerler o dönem konuşmadı. Ama o telefon kaydı ortaya çıkmıyordu. Şimdi bunlar da dosyada sabit. Rixos Otel bir sapık personeli çalıştırmış. 10 yıldır yapılması gerekenleri yapmayan avukatımı da şimdi sizlerin aracılığıyla azlettiğimi açıklamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

2011’de Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi 3. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın, zorunlu stajını yapmak üzere gittiği Antalya Rixos Lares Hotel’in pansiyonun boş havuzunda cesedi bulunmuştu. Olayın yaşandığı otelin sahibi Fettah Tamince, o tarihte Fetullah Gülen’e yakınlığıyla biliniyordu. Burak’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten eski Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Amiri Nurullah Güler, şu anda FETÖ üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunuyor. Dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise, olaydan 10 ay sonra emekli olup Rixos Otel’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlamıştı.