FETÖ’ye sözde savaş açmıştı: İşte Melih Gökçek’in üst düzey imam kadrosu

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:10 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 5:15 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek 17/25 Aralık süreci ile birlikte FETÖ’ye karşı verdiği sert demeçler, yaptığı paylaşımlar ile “adeta” FETÖ’ye savaş açmıştı.

Kamuoyu Gökçek’i 17/25 Aralık sürecinde FETÖ karşısında yer alıp, mücadele eden görüntüsü ile takip etse de 2017 yılında bizzat Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip erdoğan’ın isteği ile Gökçek görev süresinin dolmasına 2 yıl varken istifa etmek durumunda kalmış ve bu istifanın nedeni net olarak açıklanamamıştı.

Gazzetta9.com’dan Celal Eren Çeli̇k ‘in haberine göre; Görevden istifa ettikten sonra da FETÖ karşıtı paylaşımlarını sürdüren Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde ise perde arkasında farklı gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı.

FETÖ’CÜ GENEL SEKRETER GÖREVE DEVAM ETMİŞ!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, örgütün Ankara’daki en önemli “İmamlarından” bir tanesi olduğu ortaya çıkan isimlerden bir tanesi Kamil Kılıç olmuştu.

Kamil Kılıç, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en üst düzey bürokratıydı.AnkaraBüyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Kamil Kılıç’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne giriş tarihi 17.06.1994…

Ama önemli olan tarih Kamil Kılıç’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılış tarihi.Kılıç,Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevinde bulunurken 15.04.2014 tarihinde emekli olmuş.

Yani Gökçek’in FETÖ’ye “savaş açtığını” söylediği 17/25 Aralık sürecinden sonra Kamil Kılıç 4 ay daha Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en üst düzey bürokratı olarak görev yapmış, bununla da kalmamış Gökçek’in son kez belediye başkanı seçildiği 2014 yerel seçimlerinde aktif olarak çalışmış.

Kamil Kılıç’ın Ankara’daki FETÖ yandaşı iş adamları ve müteahhitler ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında köprü görevi gördüğü ifade ediliyor.

Eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Kamil Kılıç liderliğindeki iş adamlarından oluşn bir grup iş adamına Etimesgut’ta çok büyük değer taşıyan Bağlıca’da bir bölgeyi vermeyi reddettiği için kumpasa uğradığını ve daha sonra beraat ettiği bir davaya maruz kalarak 8,5 ayhapis yattığını açıklamıştı.

BİR BAŞKA “İMAM” PARANIN BAŞINDA!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin en kritik belki de en “stratejik” birimi ise Mali Hizmetler Daire Başkanlığı. Bu başkanlık Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milyarlar dolarlık bütçesini kontrol ediyor.

İşte Gökçek döneminde bu dairenin başında bulunan isim de FETÖ’nün Ankara’daki “imamlarından” Hasan Uçar…

Hasan Uçar’ın belediyede işe başlama tarihi 25.10.2004… 17/25 Aralık süreci sonrasında 4 ay daha Mali Hizmetler Daire Başkanlığı yapıyor. 2014 yerel seçimleri esnasında ve hemen sonrasında da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde “Paranın başındaki” isim… Ve beleiyenin “Kasası”

2014 yılının Nisan ayından sonra Hasan Uçar bu kez beleiyede Fen İşleri Daire Başkanlığı bölümüne kaydırılıyor.

2014-2017 yıllarındaki Gökçek’in Başkanlığı sürecinde 15 Temmuz süreci ve sonrası da dahil olmak üzere Hasan Uçar’a kimse “dokunamıyor”

Ta ki 14.07.2017 tarihine kadar.Bu tarihte Hasan Uçar 657 sayılı KHK ile işten atılıyor.

Ancak burada da dikkat çeken nokta şu… Hasan Uçar 17/25 Aralık sürecinden sonra 4 ay daha görev yapıyor,sonrasında bizzat Gökçek tarafında “FETÖ ile irtibatı olduğu” gerekçesi ile sadece “Görevden alınıyor” ama Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilişiği kesilmiyor 2017 yılına kadar belediyede görevine evam ederek, Fen İşleri Dairesi’ne “kaydırılıp” bir nevi “gözlerden uzaklaştırılıyor”…

Ana Hasan Uçar Ankara Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı görevinden sadece “kağıt üzerinde” ve baskılardan korunması amacı ile alınıyor. Uçar’a Gökçek’in talimatı ile belediye şirketlerinden BELKA A.Ş’de özel bir oda tahsis ediliyor.Ve Hasan Uçar Ankara Belediyesi bütçesini burada resmen grevden alınmış olasına rağmen fiili içimde yönetmeye devam ediyor.

BELKA A.Ş’de Hasan Uçar için tahsis edilmiş olan bu oda 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alel acele kapatılıyor.

Yani Gökçek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli 2 kadrosunu FETÖ’cü isimlere teslim etmiş ve bu isimler AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “FETÖ ile mücadelede milar” olarak belirttiği ve sıklıkla vurguladığı 17/25 Aralık süreci sonrasında da hatta 15 Temmuz süreci ve sonrasında da (Hasan Uçar) Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görevlerine devam ederek Gökçek’in en yakınındaki isimler olmuşlar.

“İMAMLAR” FİRARDA!

FETÖ’nün en etkin isimlerinden olarak yıllarca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en kritik görevlerinde yer alan Kamil Kılıç ve Hasan Uçar 15 Temmuz Darbe girişiminin hemen ardından ise soluğu ABD’de alıyor.

Şu an bu iki isim hakkındaki en son bilgi halen yurtdışında oldukları ve 15 Temmuz sonrasında bir daha Türkiye’ye dönmedikleri şeklinde..

BU İSİMLER DÖNEMİNDE NELER YAŞANDI?

17/25 Aralık hatta 15 Temmuz Darbe süreci sonrasında dahi Ankara Büyükşehşehir Belediyesi’nde en kritik 2 noktada görev yapan bu isimlerin görev süreleri boyunca verilen ihaleler,hizmet ve malzeme alımları,personel alımları gibi önemli konuların incelenip incelenmediği ise bilinmiyor…