‘FETÖ’nün Solcuları’ kitabının yazarı Çiçek: Sırada ‘FETÖ’nün Bozkurtları’ var

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 3:06 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 3:14 pm

‘FETÖ’nün Solcuları’ kitabıyla tartışmalara yol açan gazeteci-yazar Hikmet Çiçek, şimdi de ‘FETÖ’nün Bozkurtları’ kitabını yazmaya başladığını söyledi.

‘FETÖ’nün Solcuları’ isimli kitabın yol açtığı tartışmalar devam ederken, kitabın yazarı gazeteci Hikmet Çiçek, “Ben bu örgüte bilerek veya bilmeyerek hizmet eden herkesin günah çıkarmasını istiyorum” diyerek, ‘FETÖ’nün Bozkurtları’ adında yeni bir kitap yazmaya başladığını açıkladı.

48 kişinin bir bildiri yayımlayarak FETÖ ile ilişkilerinin bulunmadığı açıklamasında sonra Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erol Kızılelma ve Tülay Ateş imzalı, “SODEV’de FETÖ’nün Solcuları bulunmaz” başlıklı bir açıklama yapıldı. Çiçek’in iddialarına itiraz edenler, bir özür beklentisi ve isimlerinin kitaptan silinmesi talebinde bulunmuştu.

Independent Türkçe’den Adem Demir’e konuşan Çiçek, “SODEV’de FETÖ’nün Solcuları bulunmaz” açıklamasına cevap vererek, “Ucuz bir yol tercih edenlerden özür dilemem imkansız” dedi.

“FETÖ’YE HİZMET EDENLERİ TEŞHİR ETMEYİ AMAÇLADIK”

‘FETÖ’nün Solcuları’ isimli kitabında ismi geçen tüm kişilerin şu anda liberal kimlikleriyle bilindiğini savunan Çiçek, “Çok kişi benim yazdıklarıma karşı çıktı. Birileri, ‘Ben Abant’a gitmedim, FETÖ’cü değilim’ dedi. En son olarak Karakaş ve arkadaşları da ‘’SODEV’de FEETÖ’nün solcuları bulunmaz’ iddiasında bulundular. Ama hepsi, geçmişte işledikleri günahlarını unutturmak istiyor. Gerçekten hepsi şu ya da bu biçimde FETÖ’cülerin düzenlediği toplantılarda yer aldı. Biz, FETÖ’nün Solcuları’nda bunları teşhir etmeyi amaçladık” diye konuştu.

“FETÖ’NÜN SOLCULARI KİTAPTA YAZDIĞIMDAN DAHA FAZLA”

“FETÖ’nün Solcuları kaç kişi?” sorusunu Çiçek, şu yanıtı verdi: “Kitapta yazdığımızdan çok daha fazla.”

“YAKINDA BU KİTABIN DEVAMI ÇIKACAK”

Çiçek, ‘FETÖ’nün Solcuları’ndan sonra ‘FETÖ’nün Bozkurtları’nı yazacağını belirterek amacını ve hedefini şu sözlerle dillendirdi:

“Yakında bu kitabın devamı çıkacak. Bu kez kendilerine ‘Ülkücüyüm’ diyen Fettullah’a hizmet etmiş insanları FETÖ’nün Bozkurtları kitabında ele alacağım. Biliyorum, aynı şey orada da tartışılacak. Şimdiden 15-20 kişiyi saptadık. Kendilerini solcu ya da ülkücü olarak tanımladıkları halde, şu ya da bu biçimde Fetullah Gülen’e hizmet eden kişileri Türkiye halkı bilsin istiyoruz. Bu tartışma, bu millet FETÖ’den kesin bir şekilde devam edene kadar sürer gibi görünüyor. Ben bu örgüte bilerek veya bilmeyerek hizmet eden herkesin günah çıkarmasını istiyorum.”

NE OLMUŞTU?

‘FETÖ’nün Solcuları’ isimli kitapta, ‘Abant Müdavimleri’ olarak adı geçirilen 48 kişi, Abant Toplantıları’yla hiçbir ilgileri olmadığını, hedef gösterildiklerini belirtmişti.Yazar Hikmet Çiçek ile kitabı basan Kırmızı Kedi Yayınevi’den özür dilemesi çağrısında bulunan 48 isim, ilgili bölümlerin yayından kaldırılmasını istemişti.