‘FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasına Meclis Başkanı da katıldı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2020 Çarşamba 3:53 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 3:53 pm

‘FETÖ’nün siyasi ayağı konusundaki tartışmalara Meclis Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Meclis’in kasıtlı olarak yanlış yapmayacağını savunan Şentop, “Meclis’in yasama faaliyetleri çerçevesinde ben herkesi daha dikkatli konuşmaya davet ediyorum. Parlamentonun sonuçta bir ortak akılla üretiliyor yasama süreci devam ediyor ve sonuç bu ortak akılda üretiliyor. Parlamentonun bu anlamda yanlış yapmayacağına ben inanıyorum kasıtlı olarak yanlış yapmayacağına herkesin de inanması gerekir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: FETÖ’nün siyasi ayağı aynı zamanda BOP’un Eşbaşkanı olan kişidir

Meclis Başkanı Şentop, gazetecilerin sorularını yanıtladı. FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına değinen Şentop, bir gazetecinin “FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik bir tartışma devam ediyor ama bir taraftan ben Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir açıklaması oldu. Meclis eli ile yasalar çıkartılarak toplu olarak FETÖ’cülerin devlete yerleştirildiğini ifade edildi. Meclisin böyle bir pozisyonu oldu mu sizce bu iddiaya ne dersiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Erdoğan’dan İdlib açıklaması: Rejim güçlerini her yerde vuracağız

“Tabi bu tür iddiaları daha önce de geçen hafta cevap verdim Sayın Başbuğ’un açıklamaları üzerine. Bunu milletvekillerimizin yapması parlamento çatısı altında yapılmasına çok yanlış buluyorum şunun için. Türkiye malum darbeler yaşadığı darbelerden sonra vesayet dönemleri yaşadı vesayete karşı bir mücadele. Birçok partinin olduğu gibi AK Parti’nin daha önce dediğim meselelerden biriydi. Bu süreci sadece bir FETÖ terör örgütü çerçevesinde ele almak yanlıştır çarpıtmaktır bence biraz da küçümsemektir.