‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ anketi: Katılımcıların yüzde 75’i…

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 11:41 am - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 11:41 am

Türkiye Raporu’nun yaptığı anket kapsamında katılımcılara ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’nın kim olduğu soruldu. Dört kişiden üçü ‘Fikrim yok’ dedi.

Türkiye Raporu’nun paylaştığı anket, İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından her ay iki kere ülke çapında 12 ilde 1537 kişiyle yapılan çalışmanın sonuçlarını baz alıyor.

AKP’den Kılıçdaroğlu’na ‘FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan’dır’ yanıtı

Diken’in aktardığı habere göre, 17 Şubat’ta yapılan araştırmada ‘Sizce ‘FETÖ’nün siyasi ayağı kimdir?’ sorusuna her dört katılımcıdan üçü, yani yüzde 74.8’i yanıt vermemeyi tercih etti.

En yaygın yanıt ise yüzde 12’yle ‘AKP’ olurken, bunun ardından yüzde 4.2’yle ‘CHP’ ve yüzde 2.4’le ‘Recep Tayyip Erdoğan’ geldi.

Yanıt verenlerin yüzde 8.6’sı ise ‘Bütün siyasi partilerde mevcut’ yanıtını vererek, bütün siyasi partilerin bünyesinde ‘FETÖ’ unsurlarının bulunduğunu düşündüğünü belirtti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘FETÖ’nün siyasi ayağı olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 3.7 olarak belirlendi.

AKP SEÇMENİ ‘CHP‘ DEDİ

Yanıtlar, soruları cevaplayanlar içinde parti seçmenleri bazında değerlendirildiğinde, AKP ve MHP seçmeninin en sık verdiği yanıt ‘CHP’ oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu: FETÖ’nün siyasi ayağı aynı zamanda BOP’un Eşbaşkanı olan kişidir

Fakat AKP seçmeninin en sık verdiği ikinci yanıt ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ olurken MHP seçmeninin yanıtı ise ‘HDP’ oldu.

CHP, İYİ Parti ve HDP seçmenleri arasında ise soruya verilen en sık yanıt ‘AKP’ olurken ikinci yanıt ‘Recep Tayyip Erdoğan’. İYİ Parti ve HDP seçmeni arasında ‘FETÖ’nün siyasi ayağının CHP olduğunu düşünen yok.

CHP seçmeninin ise yüzde 2.1’lik bölümü partinin ‘FETÖ’nün siyasi ayağı olduğunu düşünüyor.

Öte yandan, AKP seçmeninin yüzde 12.2’si, MHP seçmeninin ise yüzde 11.4’ü AKP’nin ‘FETÖ’nün siyasi ayağı olduğunu düşündüğünü belirtti.

‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ tartışmaları sürerken Bülent Arınç’ın görüntüleri yeniden gündemde