FETÖ’nün eski sözcüsü Nagehan Alçı’dan TELE1 ve Halk TV’ye destek verir gibi karalama

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 12:13 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 5:37 pm

Geçmişte Fethullah Gülen’e övgüler yağdırırken bugün de iktidar yandaşlığı yapan her devrin ‘gazetecisi’ Nagehan Alçı, RTÜK’ün TELE1 TV ve Halk TV’ye verdiği cezaya ‘sözde’ karşı çıktı. TELE1 TV ve Halk TV gibi muhalif kanallara tahammüllü olmayan iktidarın borazanlığını üstlenmiş ‘yandaş basının’ saldırılarına katılan FETÖ sevicisi Alçı, “memlekete hiçbir faydalarını görmüyorum; fakat elbette ifade özgürlüklerini sonuna kadar savunuyorum” diyerek, “Bu karar onları daha da aşırıcı ve radikal hale getirecek” ifadelerini kullandı.

İktidarın sopası konumundaki RTÜK’ün ekranlarımızı karartma cezasına tepki yağarken yandaşlar da kararı meşrulaştırmak için boş durmadı.

Merdan Yanardağ: Bu Abdülhamit sansürüdür, boyun eğmeyeceğiz

Habertürk ‘yazarı’ Nagehan Alçı,  cezayı savunmadığını söylerken aynı zamanda karaladı.

Alçı şu ifadeleri kullandı:

RTÜK’ün Tele 1 ve Halk TV için verdiği 5’er günlük ekran karartma yasağı her açıdan yanlış ve kabul edilemez bir karar. Ayrıca bu karar mevcut rejim bloku açısından da irrasyonel. Anaakım muhalefetin kendini ifade ettiği ve özellikle CHP tabanının takip ettiği iki kanal Halk TV ve Tele 1.Ben iki kanalın da yayın çizgilerini çok aşırıcı ve anti-özgürlükçü buluyorum. Memlekete hiçbir faydalarını görmüyorum. Fakat elbette ifade özgürlüklerini sonuna kadar savunuyorum. Öte yandan bu iki kanalın bugün içinde yaşadığımız rejime en ufak zararları olduğunu da düşünmüyorum. Bilakis CHP tabanının yüreğini soğutarak mevcut iktidar blokuna fayda sağlayan iki kanal Halk TV ve Tele 1. FOX ve Fatih Portakal’ın da Halk TV ve Tele 1 ile aynı işlevi gördüğü kanaatindeyim. Son tahlilde rejime hizmet ediyorlar. Evet bunlar Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin muhalifi hatta düşmanı ama mevcut Yeşil Kemalist rejimin muhalifi değiller. Bana göre bu ülkede özgürlükleri savunan ve bu bağlamda Türkiye’ye faydası dokunacak bir muhalif çizginin önünü tıkıyor hem Halk TV hem Tele 1 hem FOX. Bu karar onları daha da aşırıcı ve radikal hale getirecek

Emre Kongar: Verilen karar anayasaya aykırı ve ihlal aşımıdır

“MEMLEKET HALK TV VE TELE1 SAYESİNDE NEFES ALIYOR”

Günün sözü Nagehan Alçı’nın TELE1 ve Halk Tv’ye ceza yorumuna cevap veren Özlem Avcı’dan geldi.

Özlem Avcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Memleket Halk Tv ve TELE1 sayesinde nefes alıyor. Sizler sürekli karbondioksit kokladığınız için bunun değerini bilmezsiniz.” diye belirtti.

RTÜK’ten TELE1’e ağır Abdülhamit sansürü: 5 gün ekran karartma cezası

ARŞİV UNUTMAZ!

YIL 2012. NAGEHAN ALÇI FETHULLAH GÜLEN’E ÖVGÜLER YAĞDIRIYOR

 

Dönüş sinyali! Cem Uzan’ın kardeşi genel başkan seçildi

Gerici Akit, katliam sanıklarına sahip çıktı! ‘Sivas’ın yiğit evlatları’