‘Saray isterse’ demişti… TTK Başkanı istifa etti

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 12:07 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 5:31 pm

“Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere sahip çıkmamız gerekiyor” diyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevinden istifa etti. Yaramış, “Şu an görevimin başındayım ama Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim” demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türk Tarih Kurumu Başkanı olarak atadığı eski Ensar Vakfı Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaramış Afyonkarahisar’da düzenlenen bir panelde “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” ifadeleriyle tepki çekmişti.

Erdoğan’ın, Ensar Vakfı’ndan atadığı TTK Başkanı: FETÖ’cüleri topluma kazandırmalıyız

‘CUMHURBAŞKANIMIZ İSTERSE İSTİFA EDERİM’ DEMİŞTİ

Yaramış, tepki çeken açıklamaları sonrası, “Sayın Cumhurbaşkanımızın her türlü kararını saygıyla karşılarım. Çünkü ben Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile buraya tayin oldum, o tayin etti, o aldığında hiç üzülmem. Görevim hizmetim buraya kadarmış derim. Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

TTK Başkanı Yaramış: Cumhurbaşkanı isterse istifa ederim

İSTİFA ETTİ

Türk Tarih Kurumu’ndan yapılan açıklamada ”14 Temmuz 2020 tarihinde ’15 Temmuz’u Anlamak’ konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış Türk Tarih Kurumu Başkanlığ’ından istifa etmiştir” denildi.

“SÜLEYMAN SOYLU’YA GÖRE BECERİKLİ”

Yaramış’ın istifası hakkında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Süleyman Soylu’ya göre becerikli, en azından bu istifa etmeyi başardı, bir hafta debelendi başardı. Soylu istifayı da başaramadı” dedi.

Özel sözlerinin devamında AKP iktidarının liyakate bakmadan atama yaptığını vurgulayarak, “Biz Atatürk’ün düşmanını Atatürk’ün kurumuna atarken bunu kasten yapıyorsunuz liyakate bakmıyorsunuz dedik, sizin liyakat bakışınıza göre ‘Darbecileri affedelim’ diyen adamı atadınız, başınıza nasıl bela oldu Yaptıkları bütün atamalar benzerdir” diye belirtti.

Libya’da anlaşma sağlandı

Kadıköy’de dehşet! Önce bıçakladı sonra defalarca tekmeledi