FETÖ, ‘zehirlendi’ iddialarının ardından montaj video yayınladı!

Yayın tarihi: 18 Kasım 2021 Perşembe 5:11 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 2:05 pm

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in zehirlendiği yönünde çıkan haberlerin ardından örgüt, montaj bir video yayınladı. Gülen’in “sağlıklı” olduğu iddia edilirken, söz konusu videonun çekilmiş eski görüntülerden birleştirildiği ortaya çıktı.

Odatv’nin Fethullah Gülen’in zehirlendiğini duyurmasının ardından örgüt, Gülen’in “sağlıklı” olduğunu ‘ispat’ etmek için video yayınladı. Videonun farklı zamanlarda çekilmiş eski görüntüler olduğu tespit edildi.

Örgütün resmi sitesinde yayınlanan videoyu Odatv deşifre etti. Görüntülerde Gülen’in eski görüntülerinin montajlanarak yayınlandığı görüldü. Güncel gibi sunulan videoda Gülen’in aynı kıyafetleri girdiği görüntülerden bölümler seçildi.

Odatv’de yer alan haber şu şekilde:

“FETÖ lideri Gülen, ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki örgüt çiftliğinde kalıyor. Akşam ve yatsı namazı ABD saati ile 16.46 ve 18.33 arasında kılınıyor. Buna karşın, görüntüler namaz vakitlerinden yaklaşık dört saat sonra yayınlandı.

Örgütün aynı gün çekilmiş gibi yayımladığı video, amatörce hazırlanmış ve üç bölümden oluştuğu görüldü. Videodaki bölümler, farklı zaman dilimlerinde çekilmiş görüntülerin montajlanarak verildiğini ortaya koydu.

İlk bölümde örgüt, İslamiyet’te namaz sonrası yapılan zikir, yani tespih çekme görüntülerini paylaştı.

İkinci bölümünde, Nur Cemaati kurucusu Said-i Nursi’nin Risale-i Nur külliyatından Barla Lahikaları adlı kitaptan bir ders yapılma anı görülüyor. Kitaptan okunan kısım; Said-i Nursi’nin öğrencilerinden Hulusi Yahyagil’in Nursi’ye yazdığı mektup. Yahyagil’in mektubu Ramazan ayının son 10 gününü anlatıyor. Bir diğer ayrıntı ise Fethullah Gülen’in elindeki vantilatör ile serinlemeye çalışması. Ramazan ayı 10 yılı aşkın süredir yaz aylarına geliyor. Son bir haftadır, Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’da ise hava durumu 10 ile 2 derece arasında soğuk geçiyor.

Videonun üçüncü bölümünde ise, FETÖ lideri Gülen’in yanında oturan bir kişi görüldü. Maskesi ile görülen ismin, benzerlikten dolayı FETÖ’nün Avrupa İmamı olan Abdullah Aymaz olduğu anlaşıldı.

Videonun son bölümünde tesbih çeken FETÖ’cülerin arkadan çekilen görüntüleri yer aldı. Normalde FETÖ’cülerin önünde Fethullah Gülen ve Abdullah Aymaz’ın olması gerekirken, Gülen’in yer almadığı görüldü.

FETÖ’cülerin yayımladığı, üç bölümden montajlanarak yayınlanan görüntü, akıllara şu soruyu da getirdi: “Neden amatörce hazırlanan Gülen’in geçmiş dönemlerine ilişkin üç ayrı montajlanmış video yerine, tek bir video yayımlanmadı?”

ALALACELE YAYINLANDI

Fethullah Gülen’in zehirlendiği haberini dün Odatv sayfalarına taşıdı. Pensilvanya’daki Gülen’in çiftliğinde alarm verildiği ve giriş çıkışların yasaklandığı da haberde yer aldı. Odatv’nin haberi sonrasında FETÖ’cü birçok hesaptan arka arkaya yalanlama mesajları da atıldı.

FETÖ sallanıyor: Örgütün mollası intihar etti, Gülen zehirlendi!

Pensilvanya karıştı: Gülen öldü mü?