FETÖ itirafçısı: ‘Darbe toplantılarına Zekeriya Öz de katıldı’

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2020 Perşembe 8:11 am - Güncelleme: 9 Temmuz 2020 Perşembe 8:11 am

Örgütten koptuğunu ve  devlete bilgi aktardığını belirten Hüseyin Sarıçiçek “Güney Afrika imamının Torbalı’daki çiftlik evinde toplanırlardı. 2012’de birçok asker ve yargı mensubu ile Zekeriya Öz de o çiftliğe geldi. Darbe toplantıları yapılıyordu” ifadelerini kullandı.

İzmir’de yakalanan FETÖ’nün üst düzey isimlerinden Yusuf Bekmezci’nin (81) yargılandığı davada ifadesi alınan Hüseyin Sarıçiçek, “2012 yılında FETÖ’nün Güney Afrika imamı Necdet İçel’in Torbalı’da bulunan çiftlik evinde toplanırlardı. O dönemde eve birçok asker ve yargı mensubu gelip gitmişti. Zekeriya Öz de o çiftliğe geldi. Çiftlikte darbe toplantıları yapılıyordu” dedi.

 

FETÖ’nün “Kadim abisi” olarak bilinen Yusuf Bekmezci’nin (81), “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan yargılanmasına devam edildi.

Örgüt içinde 39 yıl kaldıktan sonra 17- 25 Aralık sürecinde yapıdan kopup örgütten aldığı bilgileri devlete aktardığını belirten Hüseyin Sarıçiçek, “Yusuf Bekmezci, FETÖ’nün yüzde 98’idir. Örgütün her kademesinde aktif olarak görev aldı. Televizyondan matbaaya herkesi kovma yetkisi vardı. Ona hiç kimse itiraz edemezdi. 2012 yılında Güney Afrika imamı Necdet İçel’in Torbalı’da bulunan çiftlik evinde toplanırlardı. O dönemde eve birçok asker ve yargı mensubu gelip gitmişti. Zekeriya Öz de o çiftliğe geldi. Çiftlikte darbe toplantıları yapılıyordu. O dönem şoförlüğünü yaptığım İçel bana, ‘Hak ettiğimiz yerlere geleceğiz, az kaldı, güzel günler yakın’ cümlelerini kuruyordu” diye konuştu.

 

Mahkeme heyeti, Bekmezci’nin tutukluluk halinin devamına ve başka tanıkların da dinlenmesi gerektiğine karar vererek duruşmayı erteledi.