‘FETÖ ile irtibat kuracağız’ diyen isim Babacan’ın partisinde

Yayın tarihi: 9 Mart 2020 Pazartesi 12:51 pm - Güncelleme: 9 Mart 2020 Pazartesi 3:15 pm

AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni parti çalışmalarını tamamlarken, İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluş başvurusunu yapan heyetin başında Av. İdris Şahin olaması dikkat çekti. İdris Şahin “Cemaatle dün de kurduk bugün de irtibat kuracağız” sözleriyle hatırlanıyor.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre, AKP’den istifasının ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteğini alarak başlattığı yeni parti kurma çalışmalarını tamamlayan Ali Babacan, Çarşamba günü partisini kamuoyuna tanıtacak. Partinin kuruluş başvurusu ise bugün İçişleri Bakanlığı’na yapıldı.

İşte Ali Babacan’ın partisinin kurucular kurulu listesi

Ali Babacan’ın genel başkanlığı üstleneceği partinin İçişleri Bakanlığı’na yapılan kuruluş başvurusunu Av. İdris Şahin başkanlığındaki heyetin gerçekleştirdiği öğrenildi. Heyette Denizli eski Valisi Hasan Can Polat ve 23. Dönem AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen de yer aldı.

Kadınları hedef gösteren isim Babacan’ın partisinde kurucu oldu

“CEMAATLE DÜN DE KURDUK, BUGÜN DE İRTİBAT KURACAĞIZ”

Ali Babacan’ın partisinin kurucuları arasında yer alan AKP Çankırı eski milletvekili İdris Şahin, bir dönem iktidar partisinin ekran yüzü olarak biliniyordu. İdris Şahin, Çankırı’daki FETÖ Çatı Davası’nda tutuksuz sanık olarak yargılanırken AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Şahin’in AKP Genel Merkezi’nde üst düzey göreve getirilmesinin ardından görülen ilk duruşmada dosyası tefrik edilerek Çatı Davası’ndan ayrılmış ve sonraki süreçte beratine karar verilmişti. Şahin’in geçmişte “Cemaatle dün de kurduk bugün de irtibat kuracağız” şeklinde açıklaması bulunuyor.