FETÖ gitti Haznevi geldi! Tarikat liderinin elini öpen Adalet Bakanı

Yayın tarihi: 20 Aralık 2019 Cuma 12:59 am - Güncelleme: 20 Aralık 2019 Cuma 8:07 am

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün olduğu iddia edilen bir kişinin, Suriye merkezli Haznevi Tarikatı lideri Ahmet Haznevi’nin elini öptüğü görüntüler ortaya çıktı.

Haznevi Tarikatı’nın Gaziantep’te düzenlediği bir programa katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, tarikat lideri Ahmet Haznevi’nin elini öpmesi tartışmalara neden oldu.

Sosyal medyada gündeme gelen görüntülerde konuşmasını tamamlayan tarikat liderinin, kürsüden inerek Bakan Gül’ün yanına gittiği görülüyor. Görüntülerde Gül’ün tarikat liderine doğru eğilip elini öpüyor. Videonun devamında ise ikilinin samimi bir şekilde ayaküstü sohbet ettiği görülüyor.

‘2’NCİ EL ÖPEN KİŞİ FETÖ/PDY’DEN 8 YIL CEZA ALDI’

Gazeteci Erk Acarer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir başka detaya dikkat çekti.

Acarer, “Meseleyi biraz daha açalım! 2’inci el öpen kişi ise FETÖ/PDY’den 8 yıl ceza alan Naksan A.Ş. sahibi Cahit Nakıpoğlu. Bir oğlu 15, diğeri de 11 yıl aldı. Nakıpoğlu, Antep 9’uncu Ağır Ceza mahkemesinden, “Şehir dışına çıkmama cezası” şartıyla tahliye oldu. (Beyaz saçlı, gözlüklü.)” ifadelerini kullandı.

 

ŞEYH AHMET HAZNEVİ KİMDİR?

Aslen Şırnak’ın Ocaklı köyünden olup sonradan göç ettikleri Suriye’nin Hazne köyünde doğmuş ve 1949 yılında Telmaruf’ta vefat etmiştir. Şahı hazne, asıl adı Ahmet olup aslen Şırnak’ın Ocaklı köyündendir ve sonradan göç ettikleri Suriye’nin Hazne köyünde doğduğu için Haznevi olarak anılmıştır. Kurucusu sayıldığı tarikatta Haznevi tarikatı olarak anılmaktadır. Suriye toprakları içerisinde yeralan Kamışlı şehrine bağlı Hazne beldesinde 1886 yılında doğmuştur. Kamışlı’ya bağlı Telmaruf köyünde 1949 (Hicri 1369) vefat etmiştir. Kabri Telmaruf köyündedir.

Asıl Adı Ahmed olan Şahı hazne, Son devirde yetişmiş olan Evliyaların büyüklerindendir. Babasının ismi Hoca Murad efendidir. Babası Hoca Murad efendi Şırnak’ın idil (Hezex) ilçesine bağlı olan Ocaklı (Banihe) köyündendir. Sonradan Babası Kamışlı kazasına bağlı Hazne köyüne yerleşmiştir. Hoca Murad efendi muttaki bir alim olup asil ve temiz bir aileden gelmektedir.