“FETÖ, AKP’ye girmedi” diyen Cahit Özkan’ın arşivi açıldı

Yayın tarihi: 5 Kasım 2021 Cuma 3:04 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:25 am

AKP’li Cahit Özkan ‘AK Parti FETÖ’cülerin giremediği, ele geçiremediği bir parti olmuştur’ dedi. Özkan’ın bu sözleri akıllara 2011 yılında FETÖ için kullandığı “Cemaate bir terör örgütü gibi yaklaşmak mensuplarını kırıcıdır, hakarettir” sözlerini getirdi.

Kanal 42 TV’de yayınlanan Sümen Altı programının konuğu AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan dikkat çeken ifadeler kullandı. Özkan konuşmasında “AK Parti, zaten FETÖ’cülerin giremediği, FETÖ’cülerin ele geçiremediği bir parti olmuştur. Onun için 17/25 Aralık püskürtülmüştür. Cumhur İttifakı FETÖ’cülerin dizayn edemediği bir ittifaktır. MHP de bunlara direnmiştir” ifadesini kullandı.

Akşener: Cahit Özkan’ı da itirafçı olarak görebilirsiniz

“CEMAAT MENSULARINA HAKARETTİR”

AKP’li Cahit Özkan yıllar önce katıldığı bir televizyon programında “Cemaate bir terör örgütü gibi yaklaşmak mensuplarına hakarettir”  ifadelerini kullanmıştı.
Özkan’ın 2011 yılında yaptığı açıklama şöyleydi:

“Bu süren davalar Cemaat, siyaset bağlamında değerlendirilip darbe davaları (Ergenekon-Balyoz) itibarsızlaştırılıyor, dava akamete uğratılmaya çalışılıyor. Bu davalar hukuk çerçevesinde değerlendirilmektedir. Kabul edilen iddianameler söz konusudur. Cemaat bir terör örgütü değildir ki, böyle bir terör örgütü yaklaşımıyla, ateşkes ilan eder gibi yaklaşımı olsun. Cemaatin faaliyetleri nedir, bir hukuki siyasi faaliyet içinde değil. Velev ki bunda da bulunabilir, Cemaate bir terör örgütü gibi yaklaşmak mensuplarını kırıcıdır, hakarettir.”