FETÖ, ABD’de iş başında! Şirket adı altında lobi faaliyeti

Yayın tarihi: 28 Nisan 2020 Salı 12:53 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2020 Salı 12:53 pm

ABD’de “Ulusal Medeni Hakları Savunma Konseyi” adı altında kendi lobi şirketini kuran FETÖ, Kongre ve Trump yönetimi nezdinde “masum FETÖ’cü” lobisi yapıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında, FETÖ’nün en yakınındaki isimlerden biri olan Bilal Ekşili’nin başkanlığında kurulan “The National Council On Civil Advocacy (Ulusal Medeni Hakları Savunma Konseyi) isimli şirket, son üç ayda Kongre üyeleri ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yakın isimlere lobi için 120 bin dolar harcadı.

Başkan Yardımcısı Mike Pence’nin Vali olduğu dönemde Indiana eylaetinde FETÖ’ye ait Holy Dove ve Niagara adlı derneklerde başkanlık yapan Ekşili ayrıca Indiana Math and Science Academy adlı FETÖ okullarında çalıştı.

Bilal Ekşili, 2008 yılında FBI’ın istihbarata dönük bir kursuna katıldı, kurs birincisi oldu ,Washington’da FBI merkezinde dönemin FBI Başkanı Robert Muellar’dan ödül aldı.

Washington’da FETÖ’nün en gözde sivil toplum kuruluşlarından biri olan Rumi Forum’la aynı ofisi kullanan şirket, ‘insan hakları ihlalleriyle ilgili Türkiye’deki FETÖ’cü siyasi mahkumlara destek sağlanmasını öngören tasarılar’ sunulması için lobi yapıyor.

Ayrıca ‘yabancı hükümetlerin interpolü siyasi ve kanunsuz amaçlarla kullanma çabalarıyla’ ilgili tasarının çıkarılması için çalışıyor.

FETÖ lobi ve şirketi Başkan Yardımcısı Pence’e yakın isimlerden Bill Smith’ın kurduğu ‘Fidelis Government Relations’ lobi şirketiyle de anlaştı.

Fidelis, müşterilere çeşitli devlet ilişkileri danışmanlığı ve lobi hizmetleri sunuyor.

FETÖ lobisi ayrıca Kongre’de lobi için ‘Cogent Strategies’ adlı şirketle de çalışıyor.