Fethullah Gülen’in yeğenine 3 yıl 4 ay hapis cezası

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 3:21 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 3:21 pm

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonu ile yurt dışında yakalandıktan sonra Türkiye’ye getirilerek tutuklanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen “terör örgütüne üye olma” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ/PDY’nin ‘mahrem yapılanmaları’ ile örgüt elebaşı arasındaki ilişkiyi sağladığı iddia edilen Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak 31 Mayıs’ta Türkiye’ye getirilmişti.

Türkiye’ye getirilen FETÖ elebaşının yeğeni Selahaddin Gülen’in davası Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  Sanık Gülen mahkemede yaptığı savunmada “etkin pişmanlık hükümlerinden” yararlanmak için önceki celselerde örgüte dair bildiği her şeyi samimi bir şekilde anlattığını ifade etti.

Soruşturma aşamasında, örgütsel ilişkilerine ilişkin tespit edilmemiş bir çok bilgiyi de mahkeme huzurunda anlattığını belirten Gülen, mahkemenin bunu dikkate alarak lehine olan kanun hükümlerini uygulamasını istedi. Son sözü sorulan Gülen, “Adaletin tecelli edeceğinin farkındayım, hükümle birlikte tahliyemi istiyorum.” dedi.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDI

Mahkeme heyeti “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdığı  Selahattin Gülen’in cezasını, etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gereğince 3 yıl 4 aya indirdi. Sanık Gülen’in hükümle birlikte tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesine göre, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in, örgüt elebaşının talimatı üzerine FETÖ’nün gizli yapılanmasının yardımıyla yurt dışına kaçmış daha sonra da örgütün istişare heyeti üyeleri ve üst düzey sorumlularıyla ilişki kurmuştu.

MİT’in operasyonuyla Türkiye’ye getirilen Gülen, savcılık ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtmiş, örgüt elebaşının yaşadığı Pensilvanya’daki kamp ve örgütsel yapılanmaya ilişkin itiraflarda bulunmuştu. Yeğen Gülen örgütün ABD örgütlenmesine ilişkin itiraflarda da bulunarak 212 kişinin ismini vermişti.

İtiraflarda bulunan Fethullah Gülen’in yeğeni, 212 isim verdi