Fethiye’de ‘Yarasa Adam’ evine uçarak gidiyor

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 10:14 am - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 10:16 am

Muğla Fethiye’de wingsuit ile uzun yıllardır atlayış yapan Cengiz Koçak, artık evine ve iş yerine de binlerce metre yükseklikten uçarak gidiyor.

Muğla Fethiye’de wingsuit ile uzun yıllardır atlayış yapan Cengiz Koçak, artık evine ve iş yerine de binlerce metre yükseklikten uçarak gidiyor. Fethiye’nin Ölüdeniz ilçesinde bulunan Babadağ Teleferik’in genel müdürü ‘Yarasa Adam’ olarak tanınan Cengiz Koçak, işletme içerisinde bulunan atlayış alanında teleferik ile bin 200 metre yüksekliğe çıkıyor. Burada atlama çalışmalarını gerçekleştiren Koçak, Ölüdeniz’in eşsiz manzarasına kendini bırakarak evine gidiyor.

Türkiye’de atlanabilir 45 noktayı tespit ettiğini söyleyen Koçak, binlerce uçuş yaptığını söylerek, “Anten, köprü, uçurum, bina gibi sabit olan her yerden paraşütle atlıyorum. Aynı zamanda bu yerler yeteri kadar yüksekse wingsuite ile atlıyorum. Bütün günüm ve hayatım Babadağ’da geçiyor. Buraya ilk geldiğimde evimin olduğu yer ile en yüksek tepemiz 1965 metrenin arasındaki koordinasyona bakıp evime bu şekilde gidebileceğimi düşündüm. Matematiksel olarak bu hesabın doğru olduğunu görünce bu düşünceyi hayata geçirdim. Yaz aylarında bin 700, bin 800, bin 900 metredeki kalkış alanları açıkken, akşam iş bitiminde yamaç paraşütü ile bir arkadaşımın önünde yolcu olarak uçup, atlıyorum. Daha sonra oradan wingsuitle uçarak evime gidiyorum. İşten evine wingsuitle gitmenin dünyada bir örneği yok. Bu şekilde evime gittiğim duyulunca tüm dünyada haber oldu. Hatta Almanya’da bir televizyon programında yayınlanan bilgi yarışmasında soru olarak soruldu.” dedi.

“KIŞIN OFİSİME YAZIN İSE EVİME UÇARAK GİDİYORUM”

Dünya basınında da geniş yer kaplayan Yarasa Adam kış mevsimi olduğu gerekçesiyle yüksekliğin evine gitmek için yeterli olmadığını söyledi. Koçak “Şimdi ise kış mevsimi olduğu için kar nedeniyle bin 700, bin 800 ve bin 900 metre atlayış alanları kapalı ve bin 200 metreden uçuş yapabiliyoruz. Sabah işe gittiğimde ilk olarak teleferiğin girişindeki ofisimde çalışıyorum. Buradaki işlerimi bitirip teleferikle yukarıda bulunan işletmelere çıkıyorum. İşlerimi tamamlayıp tekrar aşağıdaki ofisime dönmek için wingsuitle atlıyorum. Kışın ofisime yazın ise evime bu şekilde gidiyorum.”

“KİMSEYE TAVSİYE ETMİYORUM”

Koçak, wingsuitle uçurumdan atlamayı şu an için ilkel bir spor olması ve riskleri nedeniyle kimseye tavsiye etmediğini söyleyerek şunları da ekledi:

“Ancak uçaktan wingsuit atlayışını ya da yamaç paraşütünü herkese tavsiye ederim. Ben ofisime ve evime gitmeye başladığımda işe başlayalı 15 gün olmuştu. Bu yaptığımı görenlerin verdiği tepkiler çok ilginç oldu. İşine ya da evine gidenlerin telefonunu açıp navigasyondan trafik nasıl diye bakan insanların yoğunlukta olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Trafik diye bir gerçeğimiz var. Ben bütün bunların ötesinde şöyle bir şey yaşıyorum. Gökyüzünde benden başka kimse yok. Sadece beni uçuran pilotum var. Evden işe gelmem yaklaşık 15 dakika sürmesine rağmen eve gitmem 1 dakika sürüyor. Fethiye ve Ölüdeniz adrenalin sporları açısından çok büyük potansiyel taşıyan bir yer.”

Meteoroloji’den İstanbul’a uyarı! DEK yağışı geliyor

Muğla’da bir kadına bıçaklı saldırı: ‘Beni Allah gönderdi’