Fethi Sekin’in babası ve iş arkadaşları şehidi ölümünün 5. yılında andı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 8:28 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 9:59 pm

İzmir’de terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıda cesaretiyle muhtemel faciayı önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin, şehadetinin 5. yılında özlemle anılıyor.

5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesine saldırı düzenlemek üzere yanlarında 2 kalaşnikof, RPG-7 roketatar ve 8 roketatar mühimmatı, el bombaları bulunan PKK’lı teröristlerle mermisi bitene kadar cesurca çatıştı. Kahraman polis, bir aracın arkasına gizlenen teröristin açtığı ateş sonucu, görev yaptığı adliye binasının önünde şehit oldu.

“DOĞUMUNDA DA ÖLÜMÜNDE DE YANINDA BULUNAMADIM”

Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, 5 yıl önceki hain saldırıdan 1 gün önce oğlu Fethi Sekin ile çektirdikleri fotoğrafı başucundan ayırmıyor. Oğlunun şehit olduğu gün Aydın’da böbrek taşı ameliyatı olduğunu aktaran Sekin, o günü şöyle anlattı:

“Hastanede böbrek taşı ameliyatı olmuştum. Ameliyattayken olay oluyor. Sonra beni servise alıyorlar. Televizyon açıktı. İzmir Adliyesinde olay olduğu haberleri vardı. Bir şehidimiz var, ismi de Fethi diyordu, soyadını öğrenmemişlerdi. Ben onu duyduğumda yakarmışım, kendimden geçmişim. Gözlerimi açtığımda odada dolu insan vardı. Valisi, emniyet müdürü, belediye başkanı, herkes burada. Fethi gözlerini dünyaya ilk açtığı zaman ben vatani görevim için Ankara’daydım, son kapattığında da ameliyattan yeni çıkmıştım. Hem doğumunda hem ölümünde yanında bulunamadım. Cenaze törenine de katılamamıştım. Bunun üzüntüsü halen devam ediyor. Hiç ölmemiş gibi…”

Rahatsızlığı nedeniyle bu yıl anma programına katılamayacağı için üzgün olduğunu belirten Sekin, “Onun cesareti hafızalarımızda, kahramanlığı da kalbimizden silinmez. Çok özlüyorum.” diye konuştu.

Şehadetinden önce İzmir Adliyesinde 8 yıl görev yapan Sekin, fedakarlığı ve yardımseverliğiyle adliye çatısı altında birçok kişinin hayatına dokundu. Hakim, savcı, avukat, vatandaş herkesin yardımına koşan Fethi Sekin, adliye duvarlarında asılı fotoğrafları, adliye girişine yapılan heykeli ve sevenlerinin dualarıyla, şehadetinin 5. yılında kalplerde yaşatılıyor.

“O GÜN BAŞKA BİR GÜZELLİK ÇÖKMÜŞTÜ ÜZERİNE”

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur, Fethi Sekin’i özlemle hatırladığını söyleyerek şunları ekledi:

“Fethi, şehadetine erdiğinde başsavcımızla toplantı halindeydik. Büyük bir patlama sesiyle irkildik. Başsavcımızın dizlerine vurduğunu hatırlıyorum ‘Eyvah adliyemiz.’ diye. Ben de o zaman ‘Eyvah Fethi.’ demiştim. Hemen nizamiyedeydi. Şehit olduğu gün öğlen karşılaşmıştım. Birbirimize hal hatır sormuştuk. ‘Görevimizin başındayız başkanım.’ demişti. O gün ayrı bir güzellik çökmüştü üzerine. Olayı duyunca hepimiz kahrolduk. Saldırının hemen sonrası aşağıya indim. Kulübeyi ateşler içerisinde görünce ‘Eyvah Fethi’miz gitti.’ dedim. Ruhu şad olsun. Vatan için yapılacak fedakarlıkların en büyüğü can vermektir. Fethi kardeşimiz de bunu yaptı.”

KAHRAMAN POLİS FETHİ SEKİN’İN ŞEHİT OLMA ANI