Festivalleri hedef alan İsmailağa cemaatinden Soylu ve Bozdağ’a ziyaret

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 10:06 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 10:06 am

Türkiye’nin farklı noktalarındaki festival ve konserlerin iptal edilmesinde büyük rol oynadığı iddia edilen İsmailağa Cemaati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret etti.

İsmailağa cemaatinden Adem Şener ile Mehmet Talu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret etti. Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre ilk ziyaret 17 Ağustos’ta Bakan Bozdağ’a yapıldı. 24 Ağustos’ta ise Bakan Soylu ziyaret edildi. Şener’in sosyal medya hesabında ziyarete ilişkin yapılan paylaşımda “Sayın hocamız hizmetleri hakkında bilgiler vererek vatanımıza ve milletimize hayır duaları etti” ifadeleri kullanıldı.

FESTİVAL VE KONSERLERİN İPTAL EDİLMESİNDE BÜYÜK ROL OYNADILAR

Türkiye’nin farklı noktalarındaki bazı konser ve festivaller, cemaat ve tarikatlarla bağlantılı dinci çevreler tarafından hedefe konuldu. Arasında Eskişehir Anadolu Fest, Zonguldak Kozlu Müzik Festivali, Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Kazdağı Ekoloji Festivali, Zeytinli Rock Festivali ve MilyonFest Fethiye’nin de yer aldığı çok sayıda festival, kaymakamlık ya da valiliklerce engellendi. İtirazlar ve açılan davalar da reddedildi.

Kılıçdaroğlu’ndan valilere festival uyarısı! “Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun”

İsmailağa’ya yakınlığıyla bilinen Müdafaa-i İslam Hareketi isimli oluşum, sosyal medya hesabından festival ve konserleri iptal ettirdiklerini öne sürdü. Oluşum, iptal edilen 14 konser ve festivali de ‘gururla’ sıraladı.

‘HAYIR DUASI’ DEDİLER

Daha önce de 27 Nisan’da Dolmabahçe Sarayı’nda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “sivil toplum kuruluşları” için verilen iftarda bulunan Şener, katılımın “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi” olarak yapıldığını duyurdu. İsmailağa cemaatinin yaşamını yitiren eski lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için yaptığı paylaşımlarda “sultanımız” şeklinde bahseden Şener’in, bir süre İsmailağa cemaatinin Sakarya vekili olarak görev yaparken 2014’te görevden alındığı basına yansıdı.

İsmailağa Cemaati yoksulluğun sebebini buldu: Günahlar!