Ferrari’ye binen trafik polisi Sultanahmet’i yarış pistine çevirdi! ‘Bir de vatandaşın üzerine sürüyor’

Yayın tarihi: 5 Ocak 2024 Cuma 12:28 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 12:28 pm

Suç örgütlerine yapılan operasyonlarda el konulan lüks araçlar geçtiğimiz günlerde Emniyet’e tahsis edilirken, bir polis memurunun Ferrari marka spor otomobille Sultanahmet Meydanı’ndaki performansı bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

İstanbul’da suç örgütlerine yönelik operasyonlarla el konulan lüks araçlar mahkeme kararıyla Emniyet’in kullanımına sunuldu. Söz konusu araçlar Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kullanılmaya başlandı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Sultanahmet ve Ayasofya bölgesinde görevlendirilen bir polis memurunun Ferrari marka araçla yaptığı hız ve ses performansı dikkat çekti.

CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ

Görüntüleri 1 Ocak 2024 günü çektiğini söyleyen belirten İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkan Yardımcısı Taner Saraç, lüks aracın maksadı dışında kullanıldığını savundu. Saraç, “Ferrari polisin oyuncağı olmuş adeta. CİMER’e konuyla ilgili şikayette bulundum” dedi.

Trafiğe kapalı alanda bu şekilde araç kullanılmasının doğru olmadığını ifade eden Saraç, “Vatandaşın ve turistlerin can ve mal güvenliklerini hiçe sayarak Sultanahmet Meydanı’nda defalarca motor bağırtarak ve hız limitleri üzerinde gösteri yaparak devlet zarara uğratılmıştır. Yakıt parasının o polislerden alınması gerekiyor” dedi.

Mahfi Eğilmez’den Emniyet’e lüks araç tepkisi: Yazılan cezalar o arabanın benzin masrafını karşılamaz

Kaynak: alinti