Ferrari otomobilleri akıllanıyor

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 11:02 am

Ferrari otomobiller akıllanmaya başlıyor. Kullanılacak yeni bir teknoloji ile birlikte bu araçlar artık eskisinden daha akıllı olacak.

Dünyanın en fazla beğenilen araçları içerisinde yer alan Ferrari otomobiller akıllanmaya başlıyor. Qualcomm teknolojileri ile birlikte bu araçların çok daha akıllı sistemlere sahip olması bekleniyor. Otomotiv dünyasındaki varlığını giderek genişleten Qualcomm gücünü artırıyor.

Otomobil dünyası bazı kökü şirketlere sahip. Fakat bu şirketler teknoloji ile biraz daha az bağlantılı. Mesela Tesla her ne kadar çok köklü bir firma olmasa bile yine de teknolojiyi sonuna kadar kullanıyor. Ancak Ferrari gibi markalar bu konuda biraz daha geri planda kalıyor. Şirketin Tesla gibi büyük bir teknoloji desteği alması gerekiyor.

ferrari

Dünyanın en iyi otomobilleri içerisinde yer alan Ferrari araçları stratejik teknoloji işbirliği kapsamında daha akıllı hale geliyor. Qualcomm otomotiv sektöründe geliştirdiği teknolojiler ile birlikte son zamanlarda araçlara daha üst düzey hizmetler sunuyor.

 

Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon Digital Chassis isminde çözümler otomobillere yüksek teknoloji sağlıyor. Çok daha güvenli bir otomobil kullanımı yaratan bu çözümler sayesinde özelleştirme ve çeşitli sürekli güncelleme işlemleri yapılabiliyor. Ayrıca 5G ve LTE sistemleri araçlara eklendikçe sistem daha akıllı hale geliyor. Tüm bunlara ek olarak nesnelerin interneti denilen sistemler de bu araçlara eklenecek.

Otomobil fabrikaları üretim problemi yaşıyor: Aşı protestoları yayılıyor

Ferrari otomobiller akıllanmaya başladıkça daha fazla rağbet görecek gibi görünüyor. Elbette Ferrari belirli bir potansiyele sahip. Ancak teknolojik dokunuşlar onu çok farklı bir noktaya taşıyabilir.