Ferrari dizisi onayı aldı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 4:10 pm

Peaky Blinders’ın yaratıcısı Steven Knight’ın hazırlayacağı Ferrari dizisi, Apple TV+’tan resmi onayı aldı.

Dünyanın en meşhur araba markalarından Ferrari’nin kurucusu olan Enzo Ferrari, Hollywood’un ilgisini çekmeye devam ediyor. Şu sıralar Enzo’nun hayatına odaklanan birden fazla film üzerinde çalışılıyor. Elbette bunların en dikkat çekici olanı usta yönetmen Michael Mann’in hazırladığı proje. Ancak Enzo’ya odaklanan projeler bunlardan ibaret değil. Şimdi de Enzo’nun hayatına odaklanan bir dizi için düğmeye basıldı. Üstelik bu dizi, son yılların en başarılı dizilerinden biri olan Peaky Blinders’ın yaratıcısı olan, Oscar adayı senarist Steven Knight’tan geliyor.

Peaky Blinders’ın yanı sıra Taboo ve See gibi sevilen dizilerin de yaratıcısı olan Steven Knight’ın senaryosunu kaleme alacağı Ferrari dizisi Apple TV+’tan resmi onayı aldı.

Ferrari

 

Luca Dal Monte’nin kaleme aldığı biyografi kitabından uyarlanacak olan dizi, motor yarışları dünyası için bir efsane olan Enzo Ferrari’nin hayatına odaklanacak ve Enzo’nun karanlık taraflarını da incelemekten çekinmeyecek. Enzo her ne kadar bir efsane olsa da çevresindeki insanlarla yaşadığı sorunlarla da sık sık gündeme gelmiş bir figür. Dizi, 1956-1961 yılları arasında geçecek ve hayatını en hızlı yarış otomobilini yaratma amacına hayatını adayan İtalyan otomobil dehasının trajedi dolu hayat hikayesini anlatacak.

Dizinin odaklanacağı bu dönemde Enzo, oğlu Dino’yu kaybetmiş, bu yetmezmiş gibi bir de takımının bir numaralı sürücüsü olan Juan Manuel Fangio ile arası açılmıştı. Ancak Enzo yılmayıp beş genç sürücüyle takımını yeniden kurarak bugün bildiğimiz efsanenin temellerini atmıştı.

Tesla’nın işten çıkardıkları Apple ve Amazon’a gidiyor