Ferhat Tunç’a verilen hapis cezası onandı: ‘İktidarın muhalif avcıları var’

Yayın tarihi: 12 Şubat 2020 Çarşamba 9:14 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 9:14 pm

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında açılan ve 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası onandı. Verilen karara şaşırmadığını belirten Tunç, “Hakim, savcı yok; iktidarın muhalif avcıları var” diyerek tepki gösterdi

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla verilen 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası onandı.

Sosyal medya hesapları üzerinden “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla hakkında hapis cezası kararını istinaf mahkemesine taşıyan Tunç’un talebi reddedildi. İstanbul Bölge Adliyesi, Tunç hakkında verilen hapis kararını onadı.

‘İKTİDARIN MUHALİF AVCILARI VAR’

Kararı değerlendiren Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden sanatçıları ötekileştirmeyen yepyeni bir Türkiye’ye kavuştuk” sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu, Erdoğan’ın dünkü sözleri. Bugünse İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, hakkımda ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla verilen 2 yıllık hapis cezasını onadı. Şaşırmadım. Halihazırda iktidarın muhalif düşünceye, sanata ve sanatçıya düşmanlığını kollayan bir yargı sistemi olduğunun farkındayız. Hakim, savcı yok; iktidarın muhalif avcıları var. Kırk senedir neden sanat yaptığımın, nasıl yaptığımın farkındayım ve hiçbir karar bu kararlılığımı durduramaz. Böyle kararlar bireysel değil. Hepimizin hakkı, hukuku için daha çok mücadele etmeliyiz. Sadece bu ülkenin bunu hak etmediği için üzgünüm.”