Ferhan Yılmaz’ın ağabeyinden önemli iddialar

Yayın tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma 1:05 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 2:26 pm

Silivri Cezaevi’nde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Ferhan Yılmaz ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Tele 1’in ulaştığı Silivri Cezaevi yetkilileri, işkence iddialarını yalanlarken, ağabey Hikmet Yılmaz kardeşinin cezaevinde gördüğü işkence sonucunda öldüğünü iddia ediyor.

Tele 1’e konuşan ağabey Hikmet Yılmaz kardeşinin şüpheli ölümünün arından konu hakkında Silivri Cezaevi’nden kendisine yapılan açıklama hakkında “Bize ‘böyle bir şey yok, cezaevimizde şiddet yok’ dediler. Kardeşimin bir odada işkenceyle öldürüldüğü söyleniyor. dedi. Ferhan Yılmaz’ın aynı koğuşta kaldığı mahkumlardan birinin annesinin kendisine, ‘Ferhan Yılmaz’ı öldürecekler dediğini iddia eden Yılmaz, kardeşinin cezaevinde kaldığı süreçte gardiyanlardan kötü muamele gördüğünü öne sürdü.

“SEZGİN TANRIKULU TELEFONDA AĞLADI”

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun kendisini arayarak telefonda ağladığını söyleyen Yılmaz, Tanrıkulu’nun, Ferhan Yılmaz’ın görüntülerini izledikten sonra kendisine ölümün kalp krizi nedeniyle olmasının mümkün olmadığını söylediğini ifade etti.

ADLİ TIP KURUMU RÜŞVET İSTEDİ İDDİASI

Ağabey Yılmaz’ın bir diğer iddiası ise Adli Tıp Kurumu ile ilgili. Adli Tıp Kurumu’nun kendisinden rüşvet istediğini ileri süren Yılmaz’a yanıt kurumdan geldi.  Ferhan Yılmaz’ın otopsisiyle ilgili inceleme ve tetkiklerin devam ettiği ve tamamlandığında nihai raporun en kısa sürede Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Resmi bilirkişilik faaliyeti yürüten, ulusal ve uluslararası alanda bilimsel saygınlığı ile bilinen kurumumuzun bu şekilde asılsız ve dayanaksız bir şekilde yıpratılmaya çalışılması kabul edilemez. Adli Tıp Kurumu çalışanlarını zan altında bırakmaya yönelik bu tür mesnetsiz açıklamalar hakkında gerekli hukuki yollara müracaat edilecektir. “Ferhan Yılmaz’ın otopsisiyle ilgili inceleme ve tetkiklerin devam ettiği ve tamamlandığında nihai raporun en kısa sürede Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”Resmi bilirkişilik faaliyeti yürüten, ulusal ve uluslararası alanda bilimsel saygınlığı ile bilinen kurumumuzun bu şekilde asılsız ve dayanaksız bir şekilde yıpratılmaya çalışılması kabul edilemez. Adli Tıp Kurumu çalışanlarını zan altında bırakmaya yönelik bu tür mesnetsiz açıklamalar hakkında gerekli hukuki yollara müracaat edilecektir.”

Adalet Bakanlığı’ndan Ferhan Yılmaz açıklaması