Feramuz Üstün: Davutoğlu ile Erdoğan arasında ilk kavga Arınç’la başladı

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 1:29 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 1:41 pm

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Ahmet Davutoğlu ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilk kavganın Bülent Arınç nedeniyle çıktığını söyledi. Üstün, ‘Parsel, parsel’ tartışmasında Erdoğan’ın Arınç’ın gitmesini talep ettiğini, Davutoğlu’nun ise bunu kabul etmediğini belirtti.

TV5’e konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’deki dönemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Üstün, Davutoğlu ile Erdoğan, arasındaki ilk kavganın Bülent Arınç nedeniyle yaşandığını söyledi.

Üstün, Erdoğan’ın Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasında yaşanan ‘parsel parsel’ tartışmasının ardından, Davutoğlu’na Arınç’ı görevden alması için talepte bulunduğunu ifade etti.

Üstün, “İkili arasındaki ‘parsel parsel’ tartışması, partiye ciddi zararlar verdi. Böyle bir atmosferin ortaya çıkmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan Arınç’ın görevden alınmasını istiyordu. Ahmet . Davutoğlu bu kadar vefalı biri işte” diye konuştu.

ARINÇ İSTİFA ETMİŞTİ

HaberTürk canlı yayınına katılan Bülent Arınç, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’la ilgili ‘tahliye’ çıkışının ardından Erdoğan, AKP ve MHP’den gelen tepkiler sonrası istifa ettiğini açıklamıştı.

Bülent Arınç istifa etti… Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama

NE OLMUŞTU?

2015’te dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yine dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik “Ankara’yı paralel yapıya parsel parsel sattı” ifadelerini kullanmıştı.

Arınç’ın açıklamaları günlerce tartışma konusu olmuştu ve muhalefetin de uzun süre gündeminden düşmemişti. 2017’de Arınç’ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden Gökçek’e yönelik, “Yalancı, iftiracı, çirkef, ahlaksız, altı kirli, üç harfli” şeklinde paylaşım yapmasının ardından, Gökçek konuyu mahkemeye taşımış ve 50 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Ancak mahkeme Gökçek’in bu talebini, Arınç’ın ifadelerinin tartışılmasının kamu yararına olduğunu gerekçe göstererek reddetmişti.