Fenomen Arya Arda Bektaş’a ‘dolandırıcılık’tan soruşturma

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 3:45 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 3:48 pm

Rukiye A. ve Sema N. fenomen Arya Arda Bektaş‘ın kendilerine franchise güzellik merkezi kurarak iş teklifinde bulunup 787 bin lira dolandırdığını öne sürdü. Savcılık şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

Rukiye A. ve Sema N. isimli iki kişi ünlü fenomen Arya Arda Bektaş’ın kendisini dolandırdığını ifade ederek şikayetçi oldu. Sabah’tan Armağan Yılmaz’ın haberine göre dilekçede Rukiye A, ve Sema N, Bektaş’ın kendilerine Instagram’da 550 binden fazla takipçisi olduğunu, sosyal medyada milyonlarca izlenip, insanların kendisine makyaj yapmak için sıraya girdiğini belirterek birlikte franchise zinciri kurarak iş teklifinde bulunduğunu belirtti.

’32 DEFA DA 787 BİN TL GÖNDERDİK’

Dilekçeye göre Rukiye A. ve Sema N.’ye sözleşme imzalayıp ilk franchise alan kişiler olunduğu takdirde 5 yıl boyunca kendisinden makyaj talep eden takipçilerine ve müşterilerine makyaj işlemini yapacağını, başka bir yerde makyaj işlemi yapmayacağı belirtildi. Rukiye A. ve Sema N. franchise sözleşmesini imzalayarak kabul etti. Dilekçede mağdur kişilerin iş yeri açılmamışken avans niteliğinde paralar istendiği, 32 defada Arya Arda Bektaş’ın hesabına 787 bin TL para gönderildiği, banka dekontlarının mevcut olduğu ifade edildi.

SÖZLEŞMELERİ FESHEDİLDİ

Rukiye A. ve Sema N. dolandırıldıklarını 5 yıllık sözleşmenin 6. ayında telefonlarına gelen franchise hakkının ve sözleşmenin tek taraflı feshedildiği mesajıyla öğrendi. Arya Arda Bektaş’la iletişim kurmak isteyen mağdurlar, fenomene ulaşamadı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dilekçede fenomenin işlediği suçun nitelikli dolandırıcılığa girdiğini, Arya Arda Bektaş’ın açmış olduğu “Arda Bektaş Professional Makeup Studio Kozmetik Ürünler San. Tic. A.Ş” ticaret ünvanlı, vergi numaralı, Kağıthane’de bulunan anonim şirketin hissedarı ve yöneticisi olarak bu şirketin ticari faaliyeti çerçevesinde dolandırıcılığı yaptığı kaydedildi.

Arya Arda Bektaş’tan savcılığa gidip şikayetçi olan Rukiye A. ve Sema N. aynı zamanda fenomenin yurtdışına çıkış yasağı konulmasını istedi. Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Bahar Candan tedavisinin ardından yeniden cezaevine sevk edildi

Kaynak: Sabah