Fenerbahçe’yi deviren Vakıfbank finale yükseldi

Yayın tarihi: 18 Aralık 2021 Cumartesi 8:58 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2021 Cumartesi 8:58 pm

Vakıfbank, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Fenerbahçe Opet’i devirerek finale yükseldi.

IVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Vakıfbank, Fenerbahçe Opet’i 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. İlk sete iyi başlayan Vakıfbank teknik molaya 12-8 üstün girdi. Savunmada manşet almakta zorlanan sarı lacivertliler sayı üretmekte zorlandı. Vakıfbank Isabelle Haak ile sayılar üretmeye devam ederek seti 25-19 hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe Opet ikinci sete iyi başlayan taraf oldu. Üst üste Arina ile bulduğu sayılarla Vakıfbank karşısında üstünlük kuran sarı lacivertliler, 19-16’dan sonra yaptığı basit hatalar sonucu sayı farkını koruyamadı. Vakıfbank 22-21 öne geçti, Isaballe Haak ile sayı üretmeye devam eden sarı-siyahlılar geriden geldiği seti 29-27 kazandı durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü sete Fenerbahçe Opet 3-0’lık seri ile başladı. Savunmada manşet karşılama sorunu devam eden sarı lacivertliler, Vakıfbank’ın Cansu ve Gabri ile bulduğu sayılara karşılık veremeyince durum 10-4’e geldi. Arina’nın servis sayılarıyla toparlanan Fenerbahçe seti başa baş götürse de son dilimde hata yapmayan Vakıfbank seti 25-23 maçı da 3-0 kazandı.

​Vakıfbank final mücadelesinde yarın saat 18:30’da son şampiyon Imoco Volley ile mücadele edecek. Fenerbahçe Opet ise üçüncülük maçında Brezilya temsilcisi Minas ile saat 15:00’te kozlarını paylaşacak.

Derbide gülen Beşiktaş oldu