Fenerbahçe’ye Sevilla’dan ön libero

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2019 Salı 4:29 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 Salı 4:29 pm

Ozan Tufan, Mehmet Ekici, Jailson, Tolgay Arslan, Tolga Ciğerci, Emre Belözoğlu gibi orta sahada birçok alternatif oyuncusu bulunmasına rağmen iyi bir ‘6’ numara arayışına çıkan Fenerbahçe, Sevilla’da oynayan İbrahim Amadou ile anlaşmaya vardı.

Bayram tutumlu Monchi’yi ikna etti Amadou Fenerbahçe’yi kabul etti

Bu transferde Monchi ile Comolli arasında aracılık yapan Menajer Bayram Tutumlu’nun önemli bir rol oynadığı belirtilirken, Sevilla’nın Gudelj transferini bitirir bitirmez Amadou transferine onay verdiği öğrenildi. Geçtiğimiz sezon 32 maçta forma giyen 26 yaşındaki milli futbolcu 1 asist yaparken, tecrübeli oyuncu Fransa’da sergilediği performansla Lille’de kaptanlığa kadar yükselmişti.

İbrahim Amadou kimdir?

Ibrahim Amadou 6 Nisan 1993 Kamerun doğumlu Fransız futbolcu. Lille’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Amadou’yu Sevilla geçtiğimiz sezon 14,5 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı.

La Liga’da 17 maçta forma giyen 1,83 boyundaki Ibrahim Amadou’nun asıl mevki ön libero. Merkez orta saha ve stoperde de görev alabilen 26 yaşındaki futbolcu güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor.

Transfermarkt verilerine göre Ibrahim Amadou’nun güncel piyasa değeri 7 milyon Eu