Fenerbahçe’nin 14 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

Yayın tarihi: 13 Kasım 2022 Pazar 10:38 am - Güncelleme: 13 Kasım 2022 Pazar 10:38 am

Fenerbahçe, Süper Lig’in 14’üncü haftasında sahasında ağırladığı Giresunspor’a 2-1 mağlup oldu. Sarı Lacivertli ekibin, Jorge Jesus yönetiminde 14 maçlık yenilmezlik serisi son buldu.

Spor Toto Süper Lig’in 14. Haftasında Fenerbahçe, Bitexen Giresunspor’u sahasında konuk etti. Sarı lacivertli ekip, Valencia’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı. Fenerbahçe’nin 14 maçlık yenilmezlik serisi bu mağlubiyetle son bulmuş oldu.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

Maçta, Brezilyalı oyuncu Joao Pedro, 40. dakikada kırmızı kart görerek takımını 1 kişi eksik bıraktı. Ligde geçtiğimiz hafta da Demir Grup Sivasspor’u konuk eden Sarı Lacivertli ekipte 48. dakikada Michy Batshuayi çift sarı kartla oyundan atılmıştı.

AÇILIŞ GOLÜNÜN ATILDIĞI İLK MAĞLUBİYET

Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig’de çıktığı karşılaşmalarda açılış golünü attığı maçta ilk kez mağlup oldu. Sarı Lacivertli ekibin Giresunspor karşısında 10 kişi kalması da mağlubiyet almasında etkili oldu. Jesus, maçın ardından yaptığı açıklamada takımının 10 kişi kalmasıyla ilgili, “Ligde hala lideriz. Ligde iki, bir tane de Şampiyonlar Ligi elemesinde mağlubiyetimiz var. Bu da gösteriyor ki bizim bir maçta mağlup olabilmemiz için ancak bir kişi eksik oynamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KANARYA ARAYA LİDER OLARAK GİRDİ

Süper Lig’de Portekizli teknik adam Jorge Jesus yönetiminde 9 galibiyet ve 2 beraberlik alan Fenerbahçe, 29 puanla zirvede yer aldı. Kanarya bu sonuçla birlikte Dünya Kupası arasına lider olarak girdi. Fenerbahçe’yi 27 puanla ezeli rakibi Galatasaray takip ediyor.

14 MAÇLIK SERİ SONA ERDİ

Giresunspor karşılaşmasından önce en son ligde Konyaspor’a mağlup olan Fenerbahçe 14 resmi maç sonra ilk kez yenilgi aldı.

Fenerbahçe’nin bu süreçte aldığı sonuçlar şu şekilde:

Konyaspor 1-0 Fenerbahçe

Fenerbahçe 2-0 Kayserispor

Fenerbahçe 2-1 Dinamo Kiev

Rennes 2-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe 5-0 Alanyaspor

Beşiktaş 0-0 Fenerbahçe

Fenerbahçe 2-0 AEK Larnaca

Fenerbahçe 5-4 Fatih Karagümrük

AEK Larnaca 1-2 Fenerbahçe

Ankaragücü 0-3 Fenerbahçe

Fenerbahçe 1-0 Başakşehir

Fenerbahçe 3-3 Rennes

İstanbulspor 2-5 Fenerbahçe

Dinamo Kiev 0-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe 1-0 Sivasspor

Fenerbahçe 1-2 Giresunspor

Enner Valencia Jorge Jesus’la yeniden doğdu! Kariyer rekoruna 1 gol kaldı